Deca Beograda: Olga Danilović - srpska teniserka izborila plasman na Rolan Garos

22.05.2022

17:30

0

Trenutno zauzima 174. mesto WTA listi

Deca Beograda: Olga Danilović - srpska teniserka izborila plasman na Rolan Garos
Olga Danilović - Copyright MN Press

Srpska teniserka Olga Danilović ostvarila je veliki uspeh plasiravši se na ovogodišnji Rolan Garos, pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija, posle velike drame, savladala Viktoriju Tomovu iz Bugarske, u tri seta - 2:1 (6:2, 1:6, 7:6).

Olga je u toku kvalifikacija prvo savladala Rebeku Masarovu iz Španije, te Simonu Valert iz Švajcarske, takođe u tri seta.

Trenutno zauzima 174. mesto WTA listi, a ukoliko na Rolan Garosu ostvari zapažen rezultat, mogla bi da poboljša svoj plasman na listi najboljih teniserki sveta. 

MN Press
 

Rođena je 23. januara 2001. godine u Beogradu u porodici proslavljenog srpskog košarkaša Predraga Danilovića i sportske novinarke Svetlane Danilović.

Sa šest godina je počela da trenira u Teniskom klubu "Partizan", a već od dvanaeste godine učestvuje na juniorskim turnirima.

Trostruka je juniorska osvajačica grend slem trofeja u dublu. Na Rolan Gorasu je 2016. godine u paru sa Paulom Arias Manjon osvojila prvo mesto, a godinu dana kasnije osvojila je titule na Vimbldonu (sa Kajom Juvan) i na US Openu (sa Martom Kostjuk).

Najznačajnije trofeje u singl konkurenciji juniora osvojila je u Novom Sadu, Haskovu, Medlingu, Vileni, na teniskoj akademiji Huan Karlos Ferero, a u dublu, najznačajniji uspeh, pored titula na juniorskim Grend slem turnirima je i titula na Oranž bolu, u paru sa Anastasijom Potapovom, tadašnjom prvom juniorkom sveta.

MN Press
 

Najviša pozicija u juniorskoj konkurenciji joj je 5. mesto.

U seniroskoj konkurenciji zapaženije rezultate ostvarila je krajem 2016. godine kada je u turskoj Antaliji osvojila svoj prvi turnir u singlu, gde je u finalu pobedila osam godina stariju Slovakinju Vivijan Juhasovu. 

Na istom turniru u paru sa domaćom teniserkom Berfu Čengiz osvojila je turnir i u dublu.

Do svoje naredne ITF titule došla je takođe u Antaliji, gde je u finalu savladala Juliju Graber iz Nemačke. 

Najveći uspeh u dosadašnjoj seniorskoj karijeri, ostvarila je pobedom na WTA turniru u Moskvi 2018. godine i to kao "laki luzer". Naime, u glavni žreb je ušla naknadno, iako je izgubila u drugom kolu kvalifikacija.

Danilovićeva je ušla u istoriju kao prvi "laki luzer" i prva teniserka rođena u 21. veku koja je osvojila WTA trofej. 

Od početka pandemije korona virusa Olga nije beležila zapaženije rezultate, te je ovogodišnji Rolan Garos idealna prilika da oživi svoju karijeru i napreduje na WTA listi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike