Ko je Keva - vlasnica kupleraja u Beogradu? Mušterije su bili stranci, devojke je podvodila na Terazijama, a evo kako je uhapšena!

03.06.2023

07:11

0

Ona je svoje "žurke" organizovala vrlo promišljeno - isključivo je primala devojke koje su bile same

Ko je Keva - vlasnica kupleraja u Beogradu? Mušterije su bili stranci, devojke je podvodila na Terazijama, a evo kako je uhapšena!
Copyright Facebook/Crno-beli Beograd

U stanu na prvom spratu stambene zgrade na Terazijama broj 14, u periodu od 1963. do 1966. godine živela je izvesna Nada Ojdanić, koja je podvodila devojke i bavila se organizovanom prostitucijom.

Na asfaltu poznatiju kao Keva, Nadu su apsolutno svi poznavali u Beogradu, a ona je svoje "žurke" organizovala vrlo promišljeno - isključivo je primala devojke koje su bile same. One su iznajmljivale sobe u njenom stanu i tu primale muškarce.

Svedoci prostitucije u centru Beograda bile su najpre komšije, koje su svakodnevno viđale ispred zgrade na Terazijama velike crne "mercedese" iz kojih su mušterije sklapale pogodbe s devojkama.

Facebook/Crno-beli Beograd
 

Na zboru stanara 1966. konstatovano je da postoji problem sa Nadom Ojdanić, i ona se jedno vreme primirila. Međutim, kako su pričale njene stanarke, već posle mesec dana sve se vratilo na staro.

Leposava i Dimitrije Mitrović su živeli u prizemlju zgrade, tačno ispod Kevinog stana, i dobro su znali šta se tamo događa.

- Prijateljice noći su izlazile oko 22 sata, a u ponoć su se vraćale sa mušterijama. U početku smo ih lepo opominjali, a onda, kada to nije pomoglo, lupali smo usred noći motkom u plafon ili zvonili na vrata - pričale su komšije.

Kada bi stan bio pun devojaka i mušterija, uključivan je magnetofon i više zvučnika je rasturano po sobi i kupatilu. Ovakav stereo štimung sa popularnim pesmama trajao je i po nekoliko sati.

Printscreen/Stari Beograd
 

Keva je zarađivala ogromne sume novca, knjige o prilivu sredstava vodila je svakodnevno, a devojke su joj, po njenoj računici, uvek bile dužne.

Njene mušterije su bili najčešće stranci, kojima je hranu po obroku naplaćivala 1.500 dinara, strane cigarete koje je nabavljala po 600 u stanu je prodavala za 1.000, dok je kafu naplaćivala između 1.000 i 2.000 dinara.

Nada je devojke često i sama izvodila u hotele "Mažestik" i "Metropol", gde su im na meti bili samo stranci, koji bi im platili večeru, a posle toga su završavali u stanu na Terazijama.

Najbolju zaradu imala je od prijavljenih stanarki koje su posete naplaćivale od 30.000 do 150.000 dinara ili od 20 do 100 dolara, ali su sav novac davale Kevi, jer navodno su smeštaj i hrana toliko koštali, kao i haljine i šminka koje im je nabavljala.

Dodatna zarada stizala je od devojaka koje su povremeno dolazile u stan sa muškarcima i za 30 minuta plaćale od 3.000 do 10.000 dinara. Ni tu nije bio kraj Kevinoj pohlepi. Naime, dok su stanarke bile u sobi sa mušterijom, čest im je nestajao novac, a jednom čak i zlatni sat.

Ko zna koliko bi trajale nevolje sa kuplerajem na Terazijama da se Nada nije u junu 1967. našla pred većem trojice Prvog opštinskog suda u Beogradu, na čelu sa sudijom Đorđem Čolovićem. Optužena je za podsticanje i omogućavanje prostitucije u svom stanu, a na jedan od prvih pretresa pozvani su sin i suprug optužene.

Oni su izjavili da su sve samice poznavali i da su bili sa njima u korektnim odnosima. Suprug Dragomir je čak rekao da je on primao i organizovao viđenja devojaka sa drugim muškarcima. Još jedan od svedoka bio je Špira Božović, kontrolor u kazinu "Mažestik", koji je priznao da je poznavao i Nadu i njene samice, i da mu je bilo jasno kojim poslom se one bave.

Nada Ojdanić je 18. oktobra 1967. proglašena krivom i osuđena na 18 meseci zatvora za podsticanje i organizovanje prostitucije. 

Sud je procenio da je na taj način stekla materijalnu dobit od 1,35 miliona dinara. Pored zatvora, Keva je morala da plati kaznu od 150.000 dinara i isto toliki iznos za sudske troškove, a morala je i da vrati sav zarađeni novac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kaldrma

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike