Deca Beograda: Bojana Drča - odbojka je odvela i na put u inostranstvo, ali se opet vratila Zvezdi

17.04.2022

08:01

0

Njeni sportski počeci zabeležni se u Poštaru, ali je već 2006. godine prešla u Zvezdu, čije je boje ponosno nosila narednih pet godina

Deca Beograda: Bojana Drča - odbojka je odvela i na put u inostranstvo, ali se opet vratila Zvezdi
Bojana Drča - Copyright MN Press

Odbojkašica Bojana Drča, devojačko Živković, vratila se ove sezone u matični klub Crvenu zvezdu, posle decenije provedene van zemlje. 

Rođena je 29. marta 1988. godine u Beogradu.

Njeni sportski počeci zabeležni se u Poštaru, ali je već 2006. godine prešla u Zvezdu, čije je boje ponosno nosila narednih pet godina. Potom odlazi u švajcarski Volero Cirih, odakle zapravo posle počinje njena međunarodna karijera.

Profimedia
 

Sledeća destinacija bio je klub Om Sigbur iz Rusije, zatim Ilbank iz Turske, pa ponovo Volero Cirih, onda Kan iz Francuske i Lokomotiva Kalinjingrad iz Rusije.

U 2018. godini je postala svetska šampionka, titulu olimpijske vicešampionske osvojila je u Riju 2016, dok je evropska prvakinja iz Bauka poslala godinu dana kasnije. Takođe, može se pohvaliti velikim brojem medalja u dresu srpske odbojakaške rerpezentacije.

Sa nacionalnim timom osvojila je čak 10 odličja i bila j član generacija crveno-belih koja je pre 12 godina bila u evropsko CEV kupu. 

Pre nešto više od mesec dana, Bojana Drča i odbojkašice Crvene zvezde osvojile su Kup Srbije, tako da su sa prvenstvom kompletirale duplu krunu.

Trenutno živi i radi u srpskoj prestonici. U braku je sa Lukom, sa kojim je pre nešto više od godinu dana dobila sina Relju.

Zvezda u srcu

Kako je nedavno rekla za medije, i u narednim sezonama će igrati za Crvenu zvezdu.

- Mislim da se neka super priča pravi u Zvezdi, počastvovana sam da budem te priče i nadam se da će to tako i biti. Moj prioritet bio je ostanak u Beogradu i nekako je logičan izbor bio da se vratim u svoju Crvenu zvezdu. Mislim da ću svojim iskustvom uspeti da pomognem mladim devojkama koliko god mogu i da ćemo zajedničkim snagama vratiti Zvezdu u sam vrh srpske odbojke - rekla je odbojkašica.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike