Pogledajte koje ulice će biti zatvorene od danas do nedelje! Menjaju se i trase gradskog prevoza

19.05.2022

12:08

0

Nakon četiri godine srpska prestonica je ponovo domaćin finiša najvećeg evropskog košarkaškog takmičenja Evrolige

Pogledajte koje ulice će biti zatvorene od danas do nedelje! Menjaju se i trase gradskog prevoza
Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Zbog održavanja takmičenja "Final four Euroleague 2022" u Beogradskoj areni, od danas pa sve do nedelje, doći će do zatvaranja pojedinih ulica na Novom Begoradu i izmena u trasi određenih linija gradskog prevoza.

Tako će od danas od 14 časova pa do sutra do dva sata, kao i od subote od 12 sati do nedelje do jedan sat doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom održavanja takmičenja doći će do zatvaranja ulica:

  • Španskih boraca (deo od kružnog toka u visini Bulevara Аrsenija Čarnojevića do Bulevara Zorana Đinđića – smer ka Bulevaru Mihajla Pupina)
  • Bulevar Zorana Đinđića (deo od Španskih boraca do Аntifašističke borbe – oba smera),

Zbog toga će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Vozila sa linija 70 i 74 u smeru ka ulici Bulevar Mihajla Pupina će saobraćati ulicama Bulevar Аrsenije Čarnojevića, Omladinskih brigada, Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom

Vozila za linije 17:

  • U smeru ka terminusu „Zemun (Gornji grad)“ će saobraćati ulicama Bulevar Аrsenija Čarnojevića, Omladinskih brigada i dalje redovnom trasom. 
  • U smeru ka terminusu „Konjarnik“ će saobraćati ulicama Bulevar Zorana Đinđića, Španskih boraca, Bulevar Аrsenija Černojevića i dalje redovnom trasom

Vozila za linije 68:

  • U oba smera će saobraćati ulicama Bulevar Zorana Đinđića, Аntifašističke borbe, Bulevar Mihajla Pupina, Španskih boraca, Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom

Biće zabranjeno i parkiranje

24sedam
 

Građani ovog dela Novog Beograd dobili su obaveštenje da svoja vozila preparkiraju.

- Molimo Vas da do 18. maja svoja vozila preparkirate, tako da sva parking-mesta ostanu prazna u sledećim ulicama: Španskih boraca u smeru ka Bulevaru dr Zorana Đinđića, na potezu od kružnog toka do raskrsnice sa Bulevarom dr Zorana Đinđića, Bulevar dr Zorana Đinđiđa od raskrsnice sa Španskih boraca do raskrsnice sa Antifašističke borbe, Proleterskih solidarnosti uključujući i veliki parking između Proleterskih solidarnosti i autoputa, koji će biti korišćen u sklopu organizacije događaja - piše između ostalog na obaveštenju koje su mogli da pronađu Beograđani na svojim automobilima oko Štark arene.

Kako se dalje navodi u saopštenju, vozila koja ostanu parkirana na parking mestima u navedenim ulicama 18. maja će biti pažljivo premeštena uz asistenciju JKP "Parking servisa" shodno prijavi šireg javnog skupa koja je dostavljena nadležnoj instituciji.

Skoro 20.000 navijača dolazi u Beograd

24sedam/Goran Sivački
 

Nakon četiri godine srpska prestonica je ponovo domaćin finiša najvećeg evropskog košarkaškog takmičenja Evrolige (Fajnal For), a tim povodom očekuje se da u Beograd dođe oko 18.000 navijača, dok su i apartmani u glavnom gradu tim povodom odavno popunjeni.

Timovi koji se sastaju u prvom polufinalnom meču, Efes i Olimpijakos, dolaze iz Turske, odnosno Grčke, a turisti iz ovih zemalja i nisu tolika retkost, pa su mnogi već i posetili prestonicu u mnogobrojnim evroligaškim utakmicama u Beogradu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su prodate sve karte i da će u naš grad doći 18.000 stranaca od kojih najviše Grka, skoro 9.000. Po njegovoj proceni grad Beograd će zaraditi oko 22 miliona evra direktno od navijača, a da će ukupna zarada biti oko 25 miliona evra.

- Turisti polako pristižu u Beograd, najviše iz Grčke, a tu su i navijači iz Turske i naravno Španije. Zanimljivost je da će se po prvi put El clasico koji se igra između Barselone i Real Madrida igrati van Španije i to u našem gradu. Pored samog turnira imaćemo i mnogo propratnih i zanimljivih događaja - rekao je Vesić.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam