MOJ BEOGRAD Bilja Krstić: Ovaj grad pruža dom, toplinu i belinu

21.05.2022

17:00

0

Pevačica etno-muzike za 24sedam o tome šta za nju znači srpska prestonica

MOJ BEOGRAD Bilja Krstić: Ovaj grad pruža dom, toplinu i belinu
Copyright ATAImages

Pevačica etno-muzike Bilja Krstić za 24sedam otkriva koja je pesma svaki put podseti na Beograd, ali i gde je gledala najlepši zalazak sunca u srpskoj prestonici.   

"Kada neko pomene Beograd, ja prvo pomislim na sigurnost koju mi on pruža, dom, toplinu i belinu, a prva pesma koja mi padne na pamet je "Sedam sati udara, Beograd se otvara", jer je to numera kojom otvaramo skoro svaki koncert, a posebno kada je u srpskoj prestonici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bilja Krstic (@krsticbilja)

Živim na Slaviji, na šestom spratu, i moj prozor s jedne strane direktno gleda na fontanu, a sa druge na Hram Svetog Save, i upravo je to za mene najlepši zalazak sunca koji sam gledala u ovom gradu.

Turistima bih preporučila da prvo odu do Hrama i da uživaju u prizoru. Potom da odu na Kalemegdan, Tašmajdan, Košutnjak, ali i da obiđu naše muzeje i pozorišta.

Sve volim u Beogradu, ali najviše kraj gde živim - Slaviju. Tu blizu su mi Fakultet muzičkih umetnosti, Jugoslovensko dramsko pozorište, Radio Beograd, sve mi je nekako tu. Imam divne prijatelje i komšiluk.

Beograd od pre 20 godina i ovaj danas se mnogo razlikuju. Ja sam ovde došla 1975. godine i sećam se, za mene je to i tada bila metropola.

Danas se pre svega razlikuju ljudi, oni koji dolaze u njega donose svoje tradicije. Meni je drago da ovaj grad zaista ima veliko srce i da zbija pruža ruke svima, baš kao u pesmi. Ovo je svetski grad koji ima sve vrlo važne atribute, da na mapi sveta predstavlja grad za poželeti."

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike