MOJ BEOGRAD Zorana Arunović: Za Košutnjak me vežu najlepše uspomene

23.04.2022

17:45

0

Srpska reprezentativka u streljaštvu za 24sedam o detinjstvu, ali i tome šta za nju predstavlja simbol Beograda

MOJ BEOGRAD Zorana Arunović: Za Košutnjak me vežu najlepše uspomene
20120729npArunoZ47 - Copyright MN Press

Srpska reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović za 24sedam opisala je kako je izgledalo njeno detinjstvo u Beogradu, koja pesma je asocira na pretonicu, kao i šta za nju predstavlja simbol glavnog grada.

"Detinjstvo pamtim po igranju sa drugarima na poljančetu ispred zgrade, koje je sad izbetonirano i na kom se nalaze nove stambene površine, po vožnji rolerima po celom Vidikovcu i šetanjama po Košutnjaku sa tatom. U tim šetnjama smo biil u pauzama njegovih predavanja na DIF-u, tako da smo to vreme koristili da se šetamo po šumi, sakupljamo žirove i mazimo pse. 

Moje omiljeno mesto u prestonici je definitivno Košutnjak. S obzirom na to da živim u blizini, kad god imam priliku volim da tuda da prošetam, pomazim psa, koji mi to dozvoli, i jednostavno uživam u šumi. Posebno je bilo to moje omiljeno mesto 2020. godine, kada je počela pandemija. Skoro sve vreme koje je bilo dozvoljeno da se provodi van stana koristila sam da se prošetam Košutnjakom i osetim slobodu, barem nakratko. 

Pesma koja me asocira na glavni grad je definitivno "April u Beogradu", Zdravka Čolića. 

Svakom strancu koji poseti Beograd preporučila bih da prošeta Knez Mihailovom, Kalemegdanom, da svrati u neki od restorana nacionalne kuhinje i da uživa u nekom od domaćih vina ili rakija. Mislim da su ljudi nešto najlepše što naša zemlja ima, te bih mu rekla da se opusti i oseti sve čari srpskog gostoprimstva. I naravno, kada bude bilo vremena da svrati do Košutnjaka. 

Mislim da je Beograd pre 20 godina bio malo sporiji grad, ili je barem živeo nekim sporijim i laganijim ritmom. Danas su svi, uključujući i mene, u nekoj žurbi. To je zapravo nešto što mi najviše smeta i što bih volela da se promeni, barem kod mene. Nedostaje mi da usporim i uživam u beogradskim rekama, Adi Ciganliji i, naravno, da češće posećujem Košutnjak."

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike