MOJ BEOGRAD Vladimir Jevtić: "Nigde u svetu nije kao ovde, dosta putujem i uvek jedva čekam da se vratim"

14.05.2022

17:30

0

Kao i svaki gostoprimljivi Beograđanin, strance koji posete našu prestonicu prvo bih odveo na dobar ručak u neki lep restoran

MOJ BEOGRAD Vladimir Jevtić: "Nigde u svetu nije kao ovde, dosta putujem i uvek jedva čekam da se vratim"
viber_image_2022-05-13_12-48-17-103 - Copyright Ustupljene fotografije/Produkcija 46

Stručnjak za bezbednost saobraćaja i predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista doktor Vladimir Jevtić ispričao je za 24sedam šta je za njega simbol Beograda, koja pesma mu prva padne na pamet kada pomisli na ovaj grad, kao i koliko se prestonica promenila za 20 godina. 

- Odrastao sam devedestih godina, kada Beograd nije bio tako pitom, ali bez obzira na to, uvek sam se osećao sigurno u svom gradu. Moje odrastanje je uglavnom vezano za sport i puno dana provedenih na Adi Ciganliji.

Omiljeno mesto u glavnom gradu za mene je ušće Save i Dunava, kod Kule Nebojša. To je mesto gde sam dugo godina trenirao u ragbi klubu "Dorćol". 

Ustupljene fotografije/Produkcija 46
 

Simbol Beograda za mene predstavlja Terazijska česma, a pesma koja mi prva padne na pamet kada pomislim na naš glavni grad definitivno je "Beograd", Vlade i Bajke.

Kao i svaki gostoprimljivi Beograđanin, strance koji posete našu prestonicu prvo bih odveo na dobar ručak u neki lep restoran, a zatim bih ih poveo u šetnju Knez Mihailovom, Kalemegdanom i lagumima koji se nalaze ispod beogradske tvrđave.

Nigde u svetu nije kao ovde. Dosta putujem i uvek jedva čekam da se vratim.

Ustupljene fotografije/Produkcija 46
 

Mislim da je Beograd pre 20 godina bio sporiji grad. Čini mi se da je sada sve postalo mnogo brže. Što bi rekao jedan cenjeni profesor Beogradskog univerziteta, svi nekud žure, ali niko nigde ne stiže. Grad se definitivno promenio, kao da svi imaju mnogo manje vremena, ali i emocija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike