Beograd ima čime da bude zadovoljan: Gradonačelnik čestitao građanima Prvi maj

01.05.2022

09:04

0

Ovaj praznik je simbol radničke solidarnosti, borbe za prava radnika i bolje uslove rada - kazao je Radojičić

Beograd ima čime da bude zadovoljan: Gradonačelnik čestitao građanima Prvi maj
fd1b0cdb634dd416b850b178c1400f22_3226925622 - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je sugrađanima Prvi maj - Praznik rada.

On je rekao da Beograd i cela zemlja, uprkos teškom vremenu punom izazova na globalnom nivou, imaju čime da budu zadovoljni kada je reč o poslovnim i privrednim rezultatima. 

- Uspeli smo da održimo nivo ekonomskog rasta, investicionog potencijala, i razvoja privrede, uvek vodeći računa o poštovanju prava radnika. Ovaj praznik je simbol radničke solidarnosti, borbe za prava radnika i bolje uslove rada. Principi i načela radničkog aktivizma su načela koja društvo vode u bolju budućnost. Zato su i prioriteti Grada Beograda: stvaranje još povoljnijeg poslovnog ambijenta, dalje privlačenje investicija, te poboljšanje kvaliteta uslova za rad i životnog standarda građana - istakao je Radojičić.

Tanjug/Sava Radovanović
Prof. dr Zoran Radojičić

Tom prilikom, gradonačelnik je uputio apel građanima da tokom proslave praznika budu svesni prema svom zdravlju i odgovorni kada je reč o ponašanju na beogradskim izletištima, zaštićenim prirodnim dobrima, šumama i zelenim površinama.

- Oni trebaju i posle prvomajskih praznika da ostanu lepi i uređeni kao što smo ih i zatekli. Pravila ponašanja u prirodi nisu tu kako bi ograničila i sprečila građane da uživaju u prirodi, već da ih podsete da moraju da čuvaju svoju životnu sredinu. Još jednom, želim svim građanima da ove praznike provedu u zdravlju, miru i dobrom raspoloženju – navodi se u čestitki gradonačenika Beograda prof. dr Zorana Radojičića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike