Beogradska izletišta puna, a neki su došli juče kako bi zauzeli mesto: Pogledajte kako građani proslavljaju prvomajski praznik (FOTO)

01.05.2022

08:22

0

Neki od njih već su počeli da pale vatru za željno iščekivani roštilji - ćevape, kobasice, batak, krilca...

Beogradska izletišta puna, a neki su došli juče kako bi zauzeli mesto: Pogledajte kako građani proslavljaju prvomajski praznik (FOTO)
Tan2022-5-1_102937824_3 - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Tradicionalni prvomajski uranak ove godine okupio je nešto manji broj mladih ljudi, koji je od ranih jutarnjih časova svoja mesta zauzeo na poznatim beogradskim izletištima, poput Ade Ciganlije, Košutnjaka i Avale.

Na Košutnjaku je zatečen osrednji broj ljudi, koji su sinoć prespavali u šatorima ne bi li prvi zauzeli "svoje" mesto na ovom omiljenom beogradskom izletištu. Ipak, već u popodnevnim satima očekuje se nešto veći broj građana.

Neki od njih već su počeli da pale vatru za željno iščekivani roštilji - ćevape, kobasice, batak, krilca... 

Sudeći po fotografijama, duh prvomajskog uranka nije se izgubio ni ove godine, uprskog lošijem i hladnijem vremenu, nego prošle godine. Pa tako, većina Beograđana 1. maj je dočekala u duksericama i tankim jaknama. 

Nešto veći broj ljudi odlučio se da ovaj praznik proslavi na beogradskom moru iliti Adi Ciganliji, pa na ovom odmaralištu građani roštiljaju već od prvog dana vikenda, a mnogi su i prespavali ne bi li zauzeli svoje mesto već u ranim jutarnjim satima. 

Takođe, mnogi su doneli i svoje stolica i stolove, a pojedini su spremili i ćebiće i ostale pomoćne predmete koji će im biti potrebni za ovaj dan u prirodi.

Da je danas 1. maj svedoče i prestoničke ulice koje obiluju malim brojem automobila i vozilima javnog gradskog prevoza. 

Šta radi za 1. maj? 

Pixabay/reverent
 

Svi beogradski tržni centri radiće normalno od 10 do 22 sata, dok će većina supermarketa biti zatvorena. 

JKP "Gradske pijace" je saopštilo da će sve pijace koje posluju u njihovom sastavu raditi potpuno uobičajeno, od šest do 19 časova, a dežurne apoteke, koje su inače otvorene non-stop, radiće i danas. 

Što se tiče pošti, Glavna pošta u Takovskoj 2, kao i pošta na aerodromu Nikola Tesla rade neizmenjeno - ceo dan.

Tokom praznika gradski prevoz saobraćaće po vikend režim, a od 1. do 3. maja, minibus ekspres linije će saobraćati po redu vožnje za nedelju.

Takođe, parkiranje se neće naplaćivati danas.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike