Grejna sezona u Beogradu završava se danas, a radijatori će biti topli samo pod ovim uslovima!

15.04.2022

15:38

0

Pratimo vremenske prilike do daljnjeg - rekla je Ivana Kalanja, izvršna direktorka za proizvodnju toplotne energije u JKP "Beogradske elektrane"

Grejna sezona u Beogradu završava se danas, a radijatori će biti topli samo pod ovim uslovima!
Grejalica 1 - Copyright Profimedia

U Beogradu se danas završava grejna sezona, ali će elektrane isporučivati toplotnu energiju potrošačima sve do 3. maja ukoliko u tim danima srednja dnevna temperatura bude niža od 12 stepeni, izjavila je Ivana Kalanja, izvršna direktorka za proizvodnju toplotne energije u JKP "Beogradske elektrane".

Kalanja je rekla za Tanjug da je 57. grejna sezona uobičajena, možda malo hladnija u odnosu na prethodnu i da su, prema odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Beogradu, "Beogradske elektrane" od 16. aprila do 3. maja u stanju pripravnosti.

Profimedia
 

- Pratimo vremenske prilike do daljnjeg, ide zahlađenje i imaćemo isporuku toplotne energije u obimu predviđenom odlukama i pravilima - rekla je ona.

Govoreći o protekloj grejnoj sezoni, Kalanja je rekla da Beogradske elektrane nisu imale ekstremne situacije, uobičajen je bio broj kvarova i poziva građana.

- Sada imamo oko 100 poziva dnevno, u toplim danima kada nema isporuke, taj broj je i manje i polako privodimo kraju grejnu sezonu - dodala je ona.

24sedam/Goran Sivački
 

Tokom letnjeg perioda "Beogradske elektrane" potrošačima isporučuju toplu vodu u naseljima gde je to predviđeno, a sve ostalo ide u remontni period kada se, kako je objasnila, proveravaju svi vitalni delovi opreme.

- Tada je u toku faza održavanja – sva proizvodna postrojenja i svi delovi opreme se proveravaju. Na distributivnoj mreži se menjaju cevi. U cilju je da ih što više zamenimo kako bi u narednoj grejnoj sezoni bilo što manje kvarova i prekida isporuke - dodala je Kalanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike