Grejanje od sutra u punom kapacitetu, ako dođe do kvara pozovite ova dva broja

14.10.2020

07:58 >> 12:33

0

Autor: Jovana Vrećo

Sistem je startovao u šest sati, a građani prve efekte današnjeg rada pogona mogu očekivati u popodnevnim i večernjim satima

Grejanje od sutra u punom kapacitetu, ako dođe do kvara pozovite ova dva broja
Copyright Pixabay/USA-Reiseblogger

Zbog prognozirane spoljašnje temperature vazduha, čija će srednja dnevna vrednost biti ispod 12 stepeni Celzijusa, svi toplotni izvori JKP “Beogradske elektrane” danas su prešli u režim proizvodnje i isporuke toplotne energije potrošačima. Sistem je startovao u šest sati, a pošto je potrebno da se sistem podigne prve efekte današnjeg rada pogona “Beogradskih elektrana” građani mogu očekivati u popodnevnim i večernjim satima.

Kako je rečeno, danas su počele tople probe grejanja, a obzirom na to da će temperatura biti niža narednih dana, grejanje će od sutra biti u punom kapacitetu.

Tim povodom to preduzeće su danas obišli ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je precizirao da Grad Beograd greje 22.500.000 kvadrata od čega je 17.850.000 kvadrata u stanovima, a ostatak u poslovnom prostoru.

– Ove godine imamo oko 500.000 kvadrata više koje grejemo – rekao je Vesić i dodao da je veoma važno da građani sarađuju prvih sedam dana jer se tada vidi najviše problema koji se mogu pojaviti, bez obzira na to su izvršeni remonti i što ima dovoljno energenata.

Kako je pojasnio, ukoliko se desi da čitava zgrada slučajno zbog nekih problema nije dobila grejanje, to se može prijaviti na telefon 011/ 2093011, a curenje vode iz instalacija i slične probleme na telefon 011/2093100.

Printscreen/YouTube/TermaGroup

– Da ne bi dolazilo do zagušenja telefonskih linija, ukoliko postoje problemi u čitavoj zgradi, moja molba je da se javljaju upravnici zgrada, da oni komuniciraju sa ”Beogradskim elektranama”, da se jave za više ljudi jer će to omogućiti da brže rešavamo probleme koji mogu da se pojave, kako bi svi građani imali grejanje – dodao je Vesić.

Sistem daljinskog grejanja Beograda čini 36 toplotnih izvora, više od 9.000 toplotnih predajnih stanica i u njima više od 40.000 pumpi i druge opreme, kao i više od 1.600 kilometara toplovodnih cevi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike