Građani, bez brige - radijatori će vam biti topli: Iz "Beogradskih elektrana" uveravaju da se greje oko 360.000 stanova

11.01.2022

10:00

0

Autor: 24sedam

U ovom trenutku nemamo sistemskih problema sa grejanjem, sve toplane i kotlarnice funkcionišu - rekao je Radojičić

Građani, bez brige - radijatori će vam biti topli: Iz "Beogradskih elektrana" uveravaju da se greje oko 360.000 stanova
toplana dorcol - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je danas da Beograđani nemaju problema sa grejanjem i da JKP "Beogradske elektrane" greju oko 360.000 stanova.

Radojičić je u izjavi za Tanjug naveo da se od sinoć stanovi Beograđana greju 24 časa, te da sve toplane i kotlarnice funkcionišu bez problema i isporučuju toplotnu energiju.

- U ovom trenutku nemamo sistemskih problema sa grejanjem, sve toplane i kotlarnice funkcionišu - rekao je Radojičić.

24sedam/Katarina Mihajlović
Prof. dr Zoran Radojičić

Radojičić je naveo da dispečerski centar JKP "Beogradske elektrane" svakodnevno dobija između 100 i 300 poziva građana da se otklone problemi sa grejanjem i da 70 službi rešava probleme na terenu.

- To su uobičajeni problemi i njihov broj je manji u odnosu na prethodne godine u ovom periodu, tako da sistem stabilno funkcioniše - rekao je Radojičić u dispečerskom centru JKP "Beogradske elektrane".

Gradonačelnik je rekao da će se sledeće godine ugasiti sedam kotlarnica, a da je u planu da se u skorije vreme to učini sa kotlarnicom u Zemunu.

Profimedia
 

- "Beogradske elektrane" su ugasile veliki broj kotlarnica u prethodnom periodu i na taj način dale doprinos očuvanju životne sredine - izjavio je Radojičić i dodao:

- Na taj način je smanjeno oko 50.000 tona produkcije ugljen dioksida na godišnjem nivou, što daje značajan doprinos životnoj sredini.

Radojičih je istakao i da su se pre nekoliko godina stanovi u Beogradu u najvećem procentu grejali na gas, te da grejanje na taj način u ovom trenutku čini 86 odsto i da je cilj da se u potpunosti pređe na taj vid grejanja, kako bi se, kaže, dao doprinos u očuvanju životne sredine.

Kada je reč o stanju na putevima usled vremenskih uslova, Radojičić kaže da je zimska služba JP "Beograd put" u trećem stepenu pripravnosti i da je tokom prošle nocći na puteve posuto oko 600 tona soli.

- U ovom trenutku na putevima prvog reda nemamo značajnijih problema, službe će nastaviti da rade po ustaljenom načinu funkionisanja u ovakvim okolnostima i daće svoj maskimum da građani imaju što je moguće manje problema - rekao je Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike