"Beogradske elektrane" rade punom parom: Zbog hladnog talasa radijatori topli 24 sata

12.02.2021

08:13 >> 10:23

0

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na umeren i jak mraz do nedelje

"Beogradske elektrane" rade punom parom: Zbog hladnog talasa radijatori topli 24 sata
Copyright Profimedia

Zbog niskih temperatura JKP “Beogradske elektrane” od večeras se nalaze u režimu celodnevnog rada, saopštio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Prema trenutnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u celodnevnom režimu rada ostaćemo najmanje još sedam dana – napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Pixabay

Takođe, gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić je napomenuo da je u pripremi ove sezone sve urađeno na pravi način, te da je Grad spremno dočekao drugi hladan talas.

– Sudeći po učestalosti reklamacija, u odnosu na prethodne godine, možemo da zaključimo da je sistem izuzetno stabilan i da odlično funkcioniše. Reč je o sistemu koji je vrlo kompleksan, tako da se 320.000 stanova, odnosno 22 miliona kvadratnih metara greje na ovaj način. To je jedan od najvećih grejnih sistema u ovom delu Evrope – rekao je gradonačelnik.

Beoinfo

Podsetio je da JKP “Beogradske elektrane” od devedesetih godina radi na rešavanju problema vezanih za zagađenje vazduha.

– Ranije smo imali 194 kotlarnice, a sada samo 22. Plan je da u narednom periodu bude ugašeno još sedam, a sledeća je na listi ona u naselju Sava Kovačević u Zemunu. Što se ostalih kotlarnica tiče, u školskim ustanovama je oko 75 odsto sistema zamenjeno novim, ekološki prihvatljivijim sistemima – naveo je Radojičić.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na umeren i jak mraz do nedelje.

Kako se navodi, u petak i za dane vikenda biće veoma hladno, u jutarnjim satima umeren i jak mraz sa minimalnom temperaturom od -12 do – 8 i najvišom dnevnom ispod 0 stepeni – ledeni dani.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, suvo i hladno, uz umeren severozapadni vetar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike