Odata počast radniku "Beogradskih elektrana" poginulom za vreme NATO agresije

04.04.2022

15:14

0

Smrt našeg Slobodana i svih drugih nevinih žrtava tog varvarskog napada na našu zemlju, posebno boli zato što je to rezultat svesnog čina - istakao je Goran Škrbić, blizak kolega poginulog Trišića

Odata počast radniku "Beogradskih elektrana" poginulom za vreme NATO agresije
c3ae5c93e335ee7d8cbb293351556152_2538116372 - Copyright Beoinfo

JKP "Beogradske elektrane" danas je obeležilo 23. godišnjicu pogibije kolege Slobodana Trišića za vreme NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju i bombardovanja toplane "Novi Beograd".

Tom prilikom, članovi porodice Trišić, menadžment "Beogradskih elektrana", kolege, predstavnici Sindikalne organizacije "Beogradskih elektrana", predstavnici UBNOR-a i bivši direktori preduzeća položili su vence na spomen-obeležje Slobodanu Trišiću. 

- Smrt našeg Slobodana i svih drugih nevinih žrtava tog varvarskog napada na našu zemlju, posebno boli zato što je to rezultat svesnog čina, može se reći i bahatosti moćnika kojima ljudske žrtve i razaranja nisu bili prepreka za ostvarivanje svojih mračnih ciljeva - istakao je Goran Škrbić, blizak kolega poginulog Trišića.

Prema njegovim rečima, tog 4. aprila 1999. godine oduzet je jedan nevin život čoveka koji je kao i mnogo puta do tada marljivo, savesno i pošteno završavao još jedno noćno dežurstvo, brinući o bezbednosti ove toplane. Ni posle 23 godine nema odgovora zašto se to desilo i zašto su meta bili civilni objekti i civili. 

- Svaki naš napredak teško bi bio moguć ako se ne bismo sećali naše istorije i prelomnih događaja koji su određivali naš dalji put. Iz ovakvih tragičnih događaja moramo da izvučemo važne pouke, kao pojedinci, kao radnici ovog preduzeća i kao građani ove zemlje i da nikada više ne dozvolimo da nam se slične tragedije dogode. To je naša obaveza prema onima koji su izgubili svoje živote - zaključio je Škrbić. 

On je podsetio da ljudskost i toplina Slobodana Trišića nikada neće nestati iz sećanja kolega iz "Beogradskih elektrana".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike