Deca Beograda: Nemanja Oliverić - junak novog filmskog ostvarenja "Bilo jednom u Srbiji"

10.04.2022

17:30

0

Nakon više gostujućih i sporednih uloga na malim ekranima, veću popularnost stekao je igrajući lik poštara Mileta u humorističkoj TV seriji "Komšije"

Deca Beograda: Nemanja Oliverić - junak novog filmskog ostvarenja "Bilo jednom u Srbiji"
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Novo domaće filmsko ostvarenje "Bilo jednom u Srbiji" već mesec dana puni bioskopske sale širom zemlje, a jednu od glavnih uloga u ovoj melodrami sa elementima komedije tumači glumac Nemanja Oliverić.

Radnja filma smeštena je dve godine nakon Prvog svetskog rata, kad Dine (Nemanja Oliverić) i Cone (Viktor Savić), opijeni pobedom i nepovratno inficirani duhom slobode i napretka koji su osetili u velikom svetu, vraćaju u oronuli Leskovac - Dine u svoj nekadašnji bioskop, a Cone na sopstvenu sahranu. 

Nemanja Oliverić je televizijski, filmski, pozorišni i glasovni glumac. Rođen je 2. septembra 1983. godine u Beogradu, a odrastao je na Banjici.

Nemanja Oliverić i Viktor Savić, film "Bilo jednom u Srbiji" Promo/MCF
 

Prvi susret sa glumom imao je sa petnaest godina. Tada je počeo da glumi u amaterskom pozorištu "Teatar 13" u Šumicama, gde se zadržao dve godine. 

Nakon završene srednje škole, prvobitno je upisao studije ekonomije koje je napustio, te je završio Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

Prvu profesionalnu ulogu odigrao je u predstavi  "Mala trilogiji smrti" Elfride Jelinek, kod Nebojše Bradića.

Stalni je član pozorišta Boško Buha, a ranije je glumio i u Jugoslovenskom narodnom pozorištu, ustanovi kulture Vuk Karadžić, Beogradskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212, Narodnom pozorištu u Beogradu i Bitef teatru.

Bavi se i sinhronizacijom crtanih filmova.

 24sedam/ Katarina Mihajlović
 

Nakon više gostujućih i sporednih uloga na malim ekranima, veću popularnost stekao je igrajući lik poštara Mileta u humorističkoj TV seriji "Komšije".

U braku je sa glumicom Andrijanom Tasić Oliverić i imaju dvoje dece.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike