Predstavljene nove atrakcije Beograda: Turisti i Beograđani će uživati, a po prvi put akcenat stavljen na jednu znamenitost (FOTO)

25.03.2022

18:30 >> 13:24

0

Poseban akcenat u turističkoj ponudi Beograda biće izletišta

Predstavljene nove atrakcije Beograda: Turisti i Beograđani će uživati, a po prvi put akcenat stavljen na jednu znamenitost (FOTO)
beograd turizam - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Na 43. međunarodnom sajmu turizma, Turistička organizacija Beograda danas je predstavila ovogodišnje najznačajnije atrakcije srpske prestonice koje oslikavaju domaću kulturu, istoriju i način života.

Naime, tom prilikom prikazana je serija novih turističkih filmova o Beogradu koji su koncipirani kao zasebne priče iz života Beograđana, koji kroz emocije i lično iskustvo dočaravaju mesta u Beogradu za koja su vezani.

Miodrag Popović, direktor TO Beograda, istakao je za 24sedam da je u protekle dve godine, tokom pandemije koronavirusa, u prestonici mnogo toga urađeno na infrastrukturnim projektima. 

- Radili smo na razvoju destinacija, kao i na novim atrakcijama, poput spomenika Stefanu Nemanji, a imamo i nekoliko novih ambijentalnih celina u gradu. U prethodne dve godine smo uređivali i beogradska izletišta koja su od izbijanja pandemije sve popularnija. Na njima će biti akcenat ove godine, to je ono što je novo u našoj ponudi. Danas su na Sajmu turizma sa nama sve beogradske opštine, koje imaju dosta toga da pokažu što se tiče tradicije i kulture, ali su izletišta predominantna. Fokus u ponudi se zbog korone menja, ne samo u Beogradu, već svuda u svetu - rekao je Popović za 24sedam.

Ističe i da TO Beograda trenutno radi na dve-tri nove atrakcije.

- Morate stalno imati nove ideje i ponude, to je ono što privlači goste. Nije više turizam kao što je nekad bio, korona je sve promenila - kaže naš sagovornik.

Dalje objašnjava da su brojke i prošle godine pokazivale da u Beogradu ima malo više turista nego pre korone.

- Ova godina je počela kao da nema korone. Ono što je za Srbiju najvažnije jeste stabilnost u zemlji, da kod nas i u regionu nema potresa i kriznih situacija. Možemo očekivati da će ova godina biti uspešnija od onih pre izbijanja pandemije. Jutros sam razgovarao sa izraelskim ministrom turizma. Izraelskih tursta je 2019. u Beogradu bilo oko 40.000, a ove godine taj broj vrlo lako može biti dvostruko veći - zaključio je Popović.

Impresivan broj od čak 443 kulturna dobra

Zavod za zaštitu spomenika kulture i ove godine predstavlja na štandu Grada Beograda svoju delatnost.

Kulturna dobra o kojima se Zavod stara neraskidivo su vezana za turističku ponudu prestonice.

Beoinfo
 

Impresivan broj od 443 kulturna dobra - spomenika kulture, prostornih kulturno-istorijskih celina, arheoloških nalazišta i znamenitih mesta na 17 gradskih opština, u velikoj meri određuje izgled prestonice.

Većina kulturnih dobara su obavezna mesta koja gosti Beograda posećuju i obilaze - Konak kneza Miloša, Spomenik neznanom junaku, Saborna crkva, hotel "Moskva", Knez Mihailova ulica, Skadarlija ili Svetosavski plato.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike