Nova Galenika postaje dom za vatrogasce i policajce: Ključeve stanova dobiće 1.000 porodica

22.03.2022

13:01

0

Danas je ključeve preuzelo 17 prvih kupaca, dok će u narednim danima ukupno 375 stanova dobiti nove vlasnike iz redova službi bezbednosti

Nova Galenika postaje dom za vatrogasce i policajce: Ključeve stanova dobiće 1.000 porodica
94109ac0287064544ef705f9bc7450ed_9633479953 (1) - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić prisustvovao je danas ceremoniji uručenja ključeva novih stanova za pripadnike službi bezbednosti u naselju Nova Galenika.

Događaju su prisustvovali visoki zvaničnici Vlade, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, kao i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Danas je ključeve preuzelo 17 prvih kupaca, dok će u narednim danima ukupno 375 stanova dobiti nove vlasnike iz redova službi bezbednosti.

Beoinfo
 

Radojičić je zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta i podsetio da je kamen temeljac postavljen pre dve godine, te da su radovi završeni u roku. 

- Ovo je još jedan primer da skladan rad na relaciji predsednik Vučić – Vlada – lokalna samouprava dovodi do uspešne realizacije projekata. Takođe, ovo je pokazatelj da u miri i stabilnosti možemo da ostvarimo najveće ciljeve. Čestitam svima koji danas preuzimaju ključeve svojih stanova. U narednim danima ključeve će preuzeti još 375 porodica, a do početka leta ukupno 1.000 stanova će biti useljeno. Čitav projekat, koji se odnosi na teritoriju cele Srbije, podrazumeva izgradnju blizu 7.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti. Verujem da će u narednom periodu biti nastavljen rad na realizaciji projekata poput ovog, jer je to jedini način da Srbija napreduje - rekao je Radojičić.

Beoinfo
 

Ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić podsetila je da je pre dve godine na mestu sadašnjeg modernog naselja bila samo livada. 

- Čak ni u najgorim trenucima pandemije radovi nisu stali. Danas, posle Kraljeva, Kruševca, Sremske Mitrovice, Novog Sada i Vranja, pripadnici službi bezbednosti dobijaju ključeve od stanova i u Beogradu - rekla je ministarka Darija Kisić. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike