Čestitka gradonačelnika Beograda: Vekovno opredeljenje za slobodu, mir, toleranciju i saradnju sa svim narodima!

15.02.2022

07:44

0

Uz najbolje želje za blagostanje i sreću naroda Republike Srbije u godinama koje dolaze, gradonačelnik je svima poželeo još bolju i prosperitetniju budućnost

Čestitka gradonačelnika Beograda: Vekovno opredeljenje za slobodu, mir, toleranciju i saradnju sa svim narodima!
električna energija (1) - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić uputio je čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije povodom Dana državnosti.

- Ovaj dan ne obeležava samo kontinuitet državnosti već i temeljnu potvrdu našeg vekovnog opredeljenja za slobodu, mir, toleranciju i saradnju sa svim narodima i državama.

Ponosno sećanje na dan donošenja prvog Ustava Kneževine Srbije i početka borbe za državnost predstavljaju nadahnuće i zalog za današnje generacije, uz istovremenu primenu najviših standarda savremenih evropskih država - naveo je Radojičić.

Tanjug/Zoran Žestić
 

On je podsetio da se na dan kada se slavi državnost naše Republike, obeležava i godišnjica Prvog srpskog ustanka koji je označio početak naše borbe za slobodu i godišnjicu proglašenja Sretenjskog ustava, kojim je Srbija postala moderna i demokratska država, i izrazio uverenje da će naredne godine doneti sreću i prosperitet Srbiji i svim našim građanima.

- Sa druge strane, ne možemo zaboraviti izazov sa kojim se suočilo celo čovečanstvo, pandemiju korona virusa, koja nije zaobišla ni našu zemlju. Kao gradonačelnik Beograda u ime svih Beograđana zahvaljujem Vam na liderstvu, odlučnosti, odgovornosti i snazi koju ste pokazali u borbi protiv pošasti koja je pogodila ceo svet, ali i na viziji koju ste ponudili, i svemu što ste učinili da tu viziju kao tim ostvarimo, a to je zdrava, proaktivna, razvijena, i slobodna država, na dobrobit svih građana koji u njoj žive, a pre svega zbog naše dece, i njihove budućnosti - poručio je Radojičić.

- Uz najbolje želje za blagostanje i sreću naroda Republike Srbije u godinama koje dolaze, gradonačelnik je svima poželeo još bolju i prosperitetniju budućnost - saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike