Radojičić u Starom dvoru ugostio mališane u okviru Kampa za srpsku decu regiona i dijaspore: "Beograd je grad otvorenog srca"

05.03.2022

17:23

0

U prestonici postoji mnogo značajnih kulturno-istorijskih spomenika, ali i turističkih znamenitosti koje će mališani imati priliku da obiđu

Radojičić u Starom dvoru ugostio mališane u okviru Kampa za srpsku decu regiona i dijaspore: "Beograd je grad otvorenog srca"
49e3572d376e531eb05553fe092ba421_6898227178 - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru četrdesetoro mališana u okviru aktivnosti Kampa za srpsku decu regiona i dijaspore čiji su organizatori poslanica Narodne skupštine Republike Srbije Sanja Lakić i direktor Fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima iz regiona Duško Ćutilo. 

Gradonačelnik je ovom  prilikom  ispred Grada Beograda pozdravio decu i poželeo im dobrodšlicu u Beograd.

- Beograd je grad otvorenog srca, svih građana koji u njemu žive, koji u njega dolaze, ali i svih Srba ma gde oni živeli u svetu. Iz tog razloga želim da se u Beogradu osećate kao kod svoje kuće i kad god poželite možete ponovo doći ovde. Verujem da ćete imati mnogo prilika da dođete u Beograd, bilo zbog obrazovanja, nauke,  sporta, ili kulturnih događaja. Nadam se da će neke od vas put navesti da živite u Beogradu i da ćemo zajedno razvijati naš grad i Srbiju -rekao je Radojičić i zahvalio poslanici Sanji Lakić koja sada već tradicionalno organizuje ovakve skupove i vodi računa o tome da se svake godine deca iz regiona upoznaju dodatno sa svojom istorijom, kulturom, ali i da obiđu različite spomenike kulture, muzeje i turističke atrakcije.

Beoinfo
 

Gradonačelnik Radojičić je naglasio da su upravo zato ovi mališani imali danas priliku da uz pratnju stručnog vodiča obiđu i zdanje Starog dvora, te da je važno da se kada je god to moguće dodatno informišu o značajnim kulturno-istorijskim spomenicima svoje zemlje i njenog glavnog grada.  

- Jedino tako ćemo živeti bolje i čuvati našu Srbiju u ovim vremenima punim izazova. Imali ste čast da se juče i danas sastanete sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i patrijarhom srpskim Porfirijem. Državnost i duhovnost su važni za Srbiju i zato i mi moramo da ih negujemo. Kad god čujemo himnu, vidimo zastavu i ljude koji predstavljaju Srbiju, važno je da im damo podršku - objasnio je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da u Beogradu postoji mnogo značajnih kulturno-istorijskih spomenika ali i turističkih znamenitosti koje će ovi mališani imati priliku da obiđu i tako prošire svoja dosadašnja znanja o glavnom gradu.

Beoinfo
 

- Juče i danas ste mogli videti da je Beograd sve lepši. Često i mi koji živimo u Beogradu ne znamo sve o njemu, ali svakim danom možemo saznati nešto novo. Sada ste imali priliku da posetite  spomenik Stefanu Nemanji kao i Beograd na vodi, projekat kome se divi svako ko poseti našu prestonicu. Imali ste priliku i da vidite kako je predivan hram Svetog Save. U Beogradu imamo i mnogo malih trgova koje možda niste stigli ovag puta sve da obiđete, ali se nadam da ćete svaki sledeći put imati novu priliku da još temeljnije i sadržajnije upoznate Beograd. Želim vam da iz Beograda ponesete lepe uspomene i da ga što pre ponovo posetite - zaključio je gradonačelnik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike