Matejev otac nakon povratka u Split: U ovakvoj situaciji čovek ima samo dve opcije, prva nije dolazila u obzir!

17.03.2022

09:34

0

Otac nestalog Splićanina se osvrnuo i na nedavno pronađeno telo muškarca kod Kostolca

Matejev otac nakon povratka u Split: U ovakvoj situaciji čovek ima samo dve opcije, prva nije dolazila u obzir!
ATA Images/ Milan Maričić

Potraga za Splićaninom Matejem Perišom traje od kraja decembra, a njegov otac Nenad nedavno se vratio u rodni Split, nakon što je mesecima boravio u Beogradu i tragao za sinom. 

Otac nestalog mladića bio je gost emisije "Kec na jedanaest" na K1 Televiziji i tom prilikom istakao da je razlog njegovog povratka u Split to što je potreban porodici kako bi uspeli da se vrate životu kakav su živeli pre nesreće koja ih je zadesila.

Milan Maricic/ATAImages
Nenad Periš

- Vratio sam se u Split, u moj grad, u moju porodicu. Ali ja sam još uvek u Beogradu, srcem, i dušom i razmišljanjem. Međutim, život je takav da moram funkcionisati, imam svoju porodicu, svoga sina Mateja i moram sve te činjenice da stavim u realne okvire i nastaviti dalje. Apsolutno sam sa Matejom, koji je tu pored mene, u mojim mislima, u mom srcu, u našem srcu, u srcu moje porodice i ništa se nije promenilo. Sve ono što sam tražio prvog dana kad sam došao u Beograd to i danas očekujem na udaljenosti od par stotina kilometara - rekao je Nenad Periš gostujući na Televiziji K1.

Potom se osvrnuo na nedavno pronađeno telo muškarca kod Kostolca.

- Kada mi je načelnik u MUP rekao da to nije Matej zbog patika i odeće koje je imao na sebi, prvo sam pomislio na roditelje tog čoveka, to je nešto najgore što čovek može da doživi. Ali čovek je spreman na sve, uz božju pomoć može sve da se prođe - rekao je Nenad.

MUP RH
Matej Periš 

Takođe, on je objasnio da kada se čovek nađe u takvoj situaciji ima samo dve mogućnosti.

- Ja uopšte nisam bitan, nisam ništa napravio što ne bi napravili svi roditelji koji bi se u ovakvoj situaciji našli. Čovek kada dođe u ovakvu situaciju ima samo dve mogućnosti, da potpuno izgubi kontrolu, ali ja sam se našao u situaciji da moram da tražim sina, da ostanem racionalan, moram da pomognem ljudima koji ga traže, moram pomoći mojoj porodici koji od mene očekuju informacije, moram da pomognem sebi, i morate suzbiti emocije koje su vam sve, jer plačom ne možete da pomognete nikom - rekao je Nenad.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Zatim, otac nestalog Splićanina je pojasnio zbog čega se vratio za Split.

- Moja porodica je funkcionisala u granicama normalnog, moja ćerka je maloletna, moram voditi računa o njoj. Moj život je bio na pauzi, razmišljao sam samo o jednoj stvari, to nije bio realan život. U Beogradu sam osetio da moj život ide unazad, više nisam mogao da pomognem policiji, nije bilo rezultata, to je bio razlog zbog kojeg sam se vratio u Splitu. Moram da se vratim u život, da pomognem mojoj porodici i supruzi. Samo, više nikada neće biti isti Nenad Periš, to je drugi čovek - rekao je Matejev otac.

Nenad Periš, Milan Maricic/ATAImages
 

Sa druge strane, Periš je gostovan i na televiziji HRT i tom prilikom istakao da i dalje ne zna da li je njegov sin ušao u vodu kobne večeri.

- Prošlo je skoro dva i po meseca, 70 i nešto dana znamo. Znamo da je Matej iz lokala izašao 31. decembra, u jedan sat i 41 minut i da je nakon toga otišao putem prema gore, da je nekoliko puta zaustavljao taksi, da je došao do restorana Sava Nova i da je u blizini Save zadnji put viđen. Nakon toga ga više nije zabeležila nijedna kamera niti imamo saznanja da ga je neko od prolaznika negde video. Bilo je dojava, ali to su sve bile krive činjenice. Telefon koji je on koristio zadnji put je signal pustio kod Velikog ratnog ostrva dva i po sata nakon što ga je kamera videla kod Sava Nove - ispričao je Nenad, Matejev otac.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Periš dodaje kako se i dalje ne zna je li Matej ušao u vodu i gde se on sada nalazi.

- Sada je koncentracija s obzirom na činjenice na vodi, kako reci Savi tako i Dunavu. Znam da su obaveštena i ministarstva u drugim susednim zemljama kroz koje protiče Dunav. Druga stvar, što je meni takođe važno i što mi daje nadu da neće biti samo voda u pitanju, jesu i dojave koje MUP Srbije službenim putem dobija od svojih policijskih stanica gde ljudi dojavljuju određene stvari, da su možda videli da je negde viđen, da postoje neki drugi tragovi - zaključio je Nenad Periš.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti