"Krije se u napuštenim vagonima, zatočen na tajnoj lokaciji": Kriminolog razotkrio bizarne teorije o nestanku Mateja Periša!

14.03.2022

18:45

0

Policijska istraga za nestalim Splićaninom traje već tri meseca

"Krije se u napuštenim vagonima, zatočen na tajnoj lokaciji": Kriminolog razotkrio bizarne teorije o nestanku Mateja Periša!
Matej Periš - Copyright 24sedam/Goran Sivački MUP HR Pixabay Prva TV /Printscreen Profimedia

Viđen u jednoj beogradskoj pekari, krije se u napuštenim vagonima, šeta ulicama Minhena, zatočen na tajnoj lokaciji... ove informacije našle su se na naslovnicama prestoničke štampe povodom slučaja nestalog Splićanina Mateja Periša, a zbog njih su se stvorile brojne teorije zavere o njegovom nestanku. 

Svake nedelje isplivavaju nove teorije i detalji o životu nestalog mladića, a policijska istraga koja traje već tri i po meseca, bude pod lupom javnosti, prijatelja i porodice ovog mladića. 

Printscreen/YouTube
Kriminolog Ratomir Antonović

Kada je reč o novijim pretpostavkama koje se tiču ovog slučaja, kriminolog Ratomir Antonović za 24sedam kaže da su one zasnovane na osnovu raspoloživih indicija, pa ih on lično ne može odbaciti niti prihvatiti. 

- Situacija je takva da mi ni posle tri meseca, koliko je prošlo od Matejevog nestanka, nemamo konkretne informacije o toj nesreći. Još uvek "pipamo u mraku" - naveo je on. 

Ipak, Antonović ističe da je vrlo indikativno što ronilačke službe još uvek nisu pronašle telo ili neki trag koji bi ukazao da se Matejevo telo nalazi u reci.

MUP RH
Matej Periš 

- U prethodnom periodu su stvoreni bolji, topliji vremenski uslovi, pa postoji pretpostavka da ukoliko se telo nalazi u vodi da bi ono moralo da ispliva na površinu. Već sada se otklanja potencijalna mogućnost da je završio na dnu reke - pojasnio je naš sagovornik. 

Govoreći o informacijama da se Matej nalazi u Nemačkoj ili da se krije u napuštenim vagonima, kriminolog napominje da one nemaju nikakvo činjenično utemeljenje. 

"Slučaj podignut na najviši nivo"

24sedam
Mesto odakle je krenuo kobne noći

Prema rečima kriminologa Antonovića, slučaj Splićanina Mateja Periše podignut je na veliki medijski, ali i policijski nivo. 

- Pored ovog slučaja vi imate na desetine ljudi koji su nestali pod sličnim okolnostima, pa nisu nađeni. Ovo nije jedinstven slučaj, slične smo imali i ranije, a imaćemo ih i u budućnosti. Specifično je da u Srbiji nijedan slučaj nikada nije podignut na ovoliki nivo - zaključio je za 24sedam Ratomir Antonović.

Podsetimo, Matej Periš je poslednji put viđen u noći između 30. i 31. decembra u Beton hali, kada je izlazio iz noćnog kluba "Gotik" i od tad policijska pretraga neprestano traje. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike