Napušteni bazeni, smeće i korov: Pogledajte kako izgleda nikad nezavršeni akva park na Adi Ciganliji (FOTO)

17.03.2022

07:30

0

Ideja o izgradnji vodenog parka u prestonici postoji već dve decenije

Napušteni bazeni, smeće i korov: Pogledajte kako izgleda nikad nezavršeni akva park na Adi Ciganliji (FOTO)
ada akva park 24sedam goran sivački (1) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Mnogi Beograđani koji svakodnevno prolaze Adom Ciganlijom ne slute da se u blizini parkinga na makiškoj strani, pored terena za fudbal na pesku i na oko 70 metara od vode, nalazi nikada nezavršeni akva-park, koji danas deluje sablasno.

Novinari portala 24sedam obišli su u toku jučerašnjeg dana ovu lokaciju i zatekli - ruglo.

Četiri bazena koja nikada nisu postala funkcionalna danas izgledaju kao iz horor filmova. U nekima se nalazi smeće, kao i mutna, prljava voda, a može se zateći i pokoja prazna flaša ili kesa. 

Takođe, pločice su u nekim delovima popucale.

Nazire se da se oko čitavog placa nekada nalazila žičana ograda, koje danas ima samo na pojedinim delovima, a čitavo zemljište obraslo je u korov i šiblje.

Radovi stoje već šest godina

Izgradnja akva parka, koji se prostire na 4.000 kvadratnih metara, počela je 2016. godine u aranžmanu bivšeg fudbalera Crvene zvezde Nikole Mijailovića. 

Gradnja je trajala nekoliko meseci, postavljena su četiri bazena koja su obložena pločicama, a izbetoniran je i prostor koji se nalazi između njih. 

Međutim, nadležna inspekcija je posle nekoliko meseci zaustavila gradnju, sa obrazloženjem da investitor nema građevinsku dozvolu.

Kako su beogradski mediji svojevremeno preneli, Mijailović je uslovno kažnjen na osam meseci zatvora i novčanom kaznom od 150.000 dinara, ali je krajem 2017. godine oslobođen optužbi.

Nadležni kažu da ne znaju da je sudski postupak okončan

Međutim, u JP "Ada Ciganlija" kažu za 24sedam da oni nemaju informaciju da je sudski postupak okončan.

- Nedugo posle početka gradnje radove je zaustavila građevinska inspekcija. Od tada se predmet nalazi pod sudskim sporom. Trenutno nemamo nikakve informacije o daljem toku predmeta, a ishod i dalja sudbina akva parka će se znati po okončanju postupka. Nemamo informaciju da je sudski postupak okončan, ništa zvanično nismo dobili - rekli su za 24sedam u JP "Ada Ciganlija", i dodali da je zemljište na kojem se nalazi akva park javna svojina grada Beograda koja je data njihovom preduzeću na upravljanje.

Ideja stara dve decenije

Ideja o akva parku u prestonici postoji već dve decenije, kada su počeli radovi na izgradnji vodenog parka u novobeogradskom Bloku 44.

Ovaj objekat takođe nikada nije završen, te Beograđani da bi uživali vodenim akrobacijama moraju da idu do Jakova, koje je udaljeno od centra grada 32 kilometra.

Kada će žitelji prestonice dobiti akva park, poput onih u Jagodini, Sokobanji, Aranđelovcu i Bačkom Petrovcu, još uvek nije poznato.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike