Na pijaci "Blok 44" kao u mravinjaku: Trgovci mame kupce, a jedan natpis nam je posebno zapao za oko (FOTO)

05.02.2022

17:30

0

Dolaskom na pijačni teren reporteri 24sedam zatekli su užurbanu atmosferu

Na pijaci "Blok 44" kao u mravinjaku: Trgovci mame kupce, a jedan natpis nam je posebno zapao za oko (FOTO)
Karavan zimnice 24sedam_LJ. S. - Copyright 24sedam/Lj. S.

Ovogodišnji "Karavan zimnice" okupio je brojne trgovce u omiljenoj novobeogradskoj pijaci "Blok 44", a pred građanima našli su se raznovrsni proizvodi šarenolikih cena. 

Dolaskom na pijačni teren reporteri 24sedam zatekli su užurbanu atmosferu, tezge pune voća, povrća, orašastih plodova, kao i domaćih proizvoda poput ajvara, džema, slatkog, ljutenice i turšije. 

Novobeograđani su išli od tezge do tezge i birali, po cenama koje su im pristupačne, određene namirnice za subotnji ručak, a na vikend "meniju" ovoga puta pretežno su se našli zeleniš, sirni proizvodi i suvo meso. Takođe, bilo je i onih građana koji su kupovali voće poput jabuka, mandarina, ananasa i avokada, kako bi njihov frižider bio pun tokom cele nedelje. 

Cene povrća slične su kao i na ostalim gradskim pijacama, pa tako i ovde rotkvice koštaju 50 dinara, šargarepa 100, čeri paradajz 500, peršun 50, raštan 70... Pored voća i povrća pojedini kupci prodaju i suvu nanu i kantarion po ceni od 150 dinara. Sa druge strane, za domaće proizvode poput ajvara i džema, građani moraju da izdvoje nešto više novca, jer jedna tegla košta oko 600 dinara. 

Pijačni trgovci otišli su korak napred, pa se na njihovim tezgama može videti i suvo tropsko voće poput manga, ananasa, papaje i kokosa, čije su cene paprene za domaće podneblje, jer iznose 1.000 dinara. 

24sedam/Lj. S.
 

Jedan trgovac zapao je za oko reporterima 24sedam jer se njegova tezga razlikuje od ostalih po natpisu - "Za trudnice popust 20 odsto"

Na pitanje koliko je ova "reklama" dobra, te da li su trudnice česti posetioci na njegovoj tezgi, on je odgovorio da nažalost nisu jer, kako kaže, sve ih ređe viđa, ali se nada da će se to promeniti. 

Ostali trgovci posebno su "zagrejani" za "Karavan zimnice" jer, kako kažu, ova akcija mami i građane drugih delova Beograda, koje ne mrzi da vikendom sednu u svoje automobile ili gradskim prevozom dođu do Bloka 44. 

Čitavu atmosferu na ovoj pijaci dodatno je zagrevao jedan ulični svirač, čiji su glas i zvukovi gitare odzvanjali čitavim objektom. 

24sedam/Lj. S.
 

Podsetimo, pijaca "Blok 44" mesto je svežih i kvalitetnih nimirnica, ali i prava riznica poznatih ukusa domaće zimnice pripremljene po tradicionalnoj recepturi. 

- Vodeći računa o potrebama i težnjama savremenog potrošača, "Gradske pijace" su na ovoj pijaci pre 10 godina otvorile specijalizovanu organsku pijacu, tako da posetioce i ovog vikenda očekuje bogata i raznovrsna ponuda organskih proizvoda. Sveže i najukusnije organsko voće i povrće iz Subotice, Kikinde, Barajeva, Valjeva, Uba i ostalih delova naše zemlje svakog vikenda krase tezge omiljene pijace Novobeograđana - navodi se u saopštenju "Gradskih pijaca". 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike