Bura na mrežama zbog izlivanja kanalizacije na pijaci u Bloku 44, a evo kako sve izgleda na licu mesta! (FOTO)

03.02.2022

08:30

0

Autor: 24sedam

Nakon žustre reakcije na društvenim mrežama zbog izlivanja kanalizacije u delu pijace novobeogradskog Bloka 44, proverili smo kakvo je zaista stanje

Bura na mrežama zbog izlivanja kanalizacije na pijaci u Bloku 44,  a evo kako sve izgleda na licu mesta! (FOTO)
viber_image_2022-02-02_13-52-47-077 - Copyright 24sedam/L. Đ. T.

Društvene mreže su se u prethodnih nekoliko dana "usijale" zbog izlivanja kanalizacije na novobeogradskoj pijaci u Bloku 44.

Naime, kako se navodi u objavi na Fejsbuk grupi "Blok 45 INFO", ovaj problem traje već nekoliko dana.

- Očigledno, nadležnima se ne žuri, iako se fekalije izlivaju pored i ispod tezgi u kojima se drži povrće - napisala je jedna sugrađanka.

Printscreen/Facebook/Blok 45 INFO
 

Njena objava izazvala je brojne komentare, a većina sugrađana je potvrdila da se novobeogradskom pijacom danima unazad širi nesnosan miris, koji je prouzrokovan izlivanjem kanalizacije. 

- Miris je užasan, to potvrđuju i prodavci koji su zabrinuti jer ne znaju šta udišu - napisala je jedna Beograđanka.

Pored neprijatnog mirisa, problem predstavlja i to što se fekalije izlivaju pored tezgi na kojima se prodaje hrana.

- Videla sam danas kad je to čudo počelo da se izliva, pošto ne ističe konstantno. Zapravo, prvo mi je nos reagovao. Ali ogroman je problem što se sve to dešava na mestu gde se prodaje hrana - istakla je zabrinuta Novobeograđanka.

Jedna radnica sa pijace dodala je da na pijaci ima mnogo drugih problema, poput curenja krova i popucalih kanti za smeće iz kojih se, takođe, šire neprijatni mirisi.

Reporteri 24sedam otišli su da provere u čemu je problem sa izlivanjem kanalizacije, kao i koliko je česta ova pojava. Međutim, prodavci koji su tu svaki dan rekli su nam da je ovo prvi ovakav problem posle niza godina, a da je i on rešen u kratkom roku.

- Ovo je drugi put da se izlila kanalizacija od kada je pijaca renovirana 2011. godine. Prošli put se to desilo pre šest godina. Sada je trajalo možda dva-tri dana, ali je problem saniran u ponedeljak - objasnio je za 24sedam jedan od prodavaca.

Ovu priču su potvrdili još neki prodavci u blizini mesta gde se kanalizacija izlivala.

Pijaca 2011. dobila nov izgled

Pijaca u Bloku 44 rekonstruisana je 2011. godine. Tada je dobila potpuno nov izgled sa pilonskom nadstrešnicom nad pijačnim platoom površine 3.200 kvadrata, uz novi objekat sa 10 lokala i 408 novih tezgi.

Celokupan prostor ispod nadstrešnice je klimatizovan ugradnjom sistema za orošavanje i pod stalnim je video-nadzorom. U donjem delu pijace, prema Ulici Jurija Gagarina, formiran je pijačni trg na više od 3.500 kvadrata sa kompletnim mobilijarom i zelenilom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike