Matej na putu ka Beogradu upoznao devojku? Razmenili brojeve i planirali da se vide?

28.01.2022

09:55

0

Komunikacija je prestala u večernjim satima, kada je Periš izašao u grad i ostao bez interneta

Matej na putu ka Beogradu upoznao devojku? Razmenili brojeve i planirali da se vide?
24sedam/Pixabay/Mup HR

Prema najnovijim saznanjima do kojih je došao jedan beogradski list, Matej Periš (27), za kojim se traga od 31. decembra, navodno je na putu iz Splita ka Beogradu na benzinskoj pumpi upoznao devojku iz Hercegovine, s kojom je razmenio brojeve telefona i ostao u kontaktu do samog nestanka.

- Matej i njegovi drugovi iz Splita su krenuli za Beograd preko Zagreba. Oni su svojim kolima došli u prestonicu Hrvatske, pa su tu u jednoj agenciji iznajmili kombi i uputili se ka Srbiji - kaže izvor lista i dodaje:

- Navodno, oni su zastali na jednoj pumpi da natoče gorivo i tu su sreli neke devojke iz Hercegovine. Matej je ušao u priču s jednom od njih, pa su čak i razmenili brojeve i nastavili da se dopisuju celog tog dana.

Prijatelj potvrdio priču

Prijatelj Mateja Periša koji je želeo da ostane anoniman potvrdio je za Kurir da je on na putu ka Srbiji upoznao devojku.

- Njegovi drugovi koji su se posle nestanka vratili u Split govorili su o tome. Devojka je navodno bila s drugaricama u nekom malom automobilu - rekao je prijatelj nestalog momka.

Međutim, komunikacija je prestala u večernjim satima, kada je Periš izašao u grad i ostao bez interneta.

- Još uvek nije poznato da li se on o nečemu dogovarao s tom devojkom. Pretpostavlja se da su njih dvoje ugovarali viđanje u bliskoj budućnosti - navodi izvor i dodaje:

- Uglavnom, kad je devojka čula šta se desilo, da je Matej nestao i da ga traži ceo region, izuzetno se uznemirila. Potresla ju je ta vest iako su se tek bili upoznali.

Ovo je druga devojka koja se spominje u slučaju nestalog Splićanina. Podsećamo, u javnosti se spominjala i Matejeva poznanica Maja Sopta, takođe iz Splita. Nju je nestali mladić poslednji put kontaktirao, ali mu ona nije odgovorila.

Maja je u intervjuu izjavila da nije mogla odmah da se javi Mateju jer je uparkiravala po snegu i ledu, a kada je opet pokušala da ga kontaktira, nije bio dostupan.

Podsećamo, 30. i 31. decembar bili su pravi prolećni dani, te su njeni komentari probudili crv sumnje.

Ipak, ona je prošla poligrafsko testiranje.

Nenada Periša muče dve stvari

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja Periša, u intervjuu koji je dao za Slobodnu Dalmaciju, kaže da ga muče dve stvari, a to je ono što se dogodilo kod "Savanove" i pitanje kako je moguće da se signal mobilnog telefona pojavio tek posle dva sata i to kod Velikog ratnog ostrva.

- Sve vreme govorim da od ovog košmara može da me "oslobodi" samo istina. U mojoj glavi nedostaje vreme nakon spuštanja Mateja bliže reci pored restorana Savanova. Nijedna kamera nije snimila Mateja da se spušta u reku, da u nju upada, nijedna kamera nije videla da Matej ima bilo kakav kontakt s nekom osobom pored Savanove i ta reka je prava enigma. Na snimcima se vidi da se Matej spušta pokraj Savanove, ali se deo nakon toga ne vidi, jer na tom delu nema kamere - govori Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Kako dodaje, i Matejev telefon je velika enigma.

- Mobilni, odnosno signal mobilnog, uočava se na dva mesta, ispred Savanove i onda nakon neka dva i po sata - govori Nenad Periš.

Mnoštvo pitanja na koje nema odgovora muče Matejevog oca.

- Kako je moguće da se signal mobilnog pojavljuje pored Ratnog ostrva, oko 4,15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnjeg Matejevog snimka pored Savanove u 1,55? Kako je moguće da mobilni reaguje ako se nalazi u reci? - pita se Nenad Periš.

Kako objašnjava, ako je Matej potonuo u reku, a mobilni mu je bio u džepu, onda je nakon 2,20 sati mobilni neupotrebljiv, mokar, na dnu reke i ne bi mogao da daje signal.

- Proizvođač kaže da mobilni može da daje signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mobilni mokar, ne bi zasigurno mogao da daje signal nakon gotovo dva i po sata - objašnjava Periš.

U ovih 27 dana Nenad je razgovarao s mnogim ljudima koji bi mogli nešto da znaju ili pomognu u potrazi za Matejem.

- U utorak je policija ponovno, sa psima, pretraživala Ratno ostrvo koje je poplavljeno. Na ostrvu ima desetak izletničkih kuća, a veličine je oko 1.500 puta 1.500 metara. Ništa mi još nisu javili, ali da su Mateja pronašli, sigurno bi mi odmah dojavili - rekao je Nenad.

Potraga se nastavlja kod restorana "Savanova", gde se Mateju gubi trag.

- Taj prostor ispred restorana može da se napusti neopaženo, upravo zbog toga jer ne snimaju kamere. Tamo postoji i veliki parking pa nije isključena mogućnost da je taj prostor Matej napustio i u nekom automobilu - zaključuje Periš.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti