Neutešni otac nestalog Mateja u suzama: Tu je neka voda u koju gledam, mutna je, da li je on unutra...

27.01.2022

12:20

0

Autor: 24sedam

Nenad Periš kaže da mu je signal sa mobilnog telefona davao nadu da će Mateja naći na Velikom ratnom ostrvu

Neutešni otac nestalog Mateja u suzama: Tu je neka voda u koju gledam, mutna je, da li je on unutra...
Milan Maricic/ATAImages

"Tu je neka voda u koju gledam, mutna je, da li je on unutra... To je jedan košmar koji racionalno ne možete posložiti... Uveče, pre nego što odem da spavam, pomolim se Bogu za sutra, i tako već dvadeset i koliko dana", rekao je za HRT Nenad Periš povodom nestanka svog sina, Mateja, za kim se traga pune četiri nedelje. 

Naime, policija je juče saopštila da su prethodna dva dana pretražili Veliko ratno ostrvo, paralelno s hotelom "Jugoslavija" do "Galijske bare", a Matejev otac je kazao da i dalje ne gubi nadu, te da čini sve da dođe do istine i da sina vrati kući.

MUP Srbije
 

- Bitno mi je da potraga i dalje traje i da se on pronađe - rekao je Nenad za hrvatske medije.

Otac nestalog mladića kaže da mu je signal sa mobilnog telefona davao nadu da će Mateja naći na Velikom ratnom ostrvu.

Nenad Periš je od početka pričao da misli da Matej nije trčao bez cilja.

- Tad je u Beogradu bila visoka temperatura za to doba godine. Matej je imao kratke rukave ispod jakne, bio je u tom klubu, i verovatno nije oblačio zbog toga i košulju. To što je izašao napolje, pomislio sam kao roditelj, iako možda nisam u pravu, jeste da je mislio brzo da se vrati, ili je možda bila gužva na garderobi. Ne bi sigurno ostavio jaknu u klubu, da ne dođe po nju - priča Periš.

Antonio Ahel/ATA Images/MUP RH
 

Matejev otac je kazao kako je njegov sin verovatno kod sebe imao nešto novca.

- Mislim da je imao oko 50 do 70 evra. Da li je to bilo dovoljno da plati piće koje su pili tamo, ne znam. Kartica nije bila kod njega. Ona je sad kod mene - priča Nenad Periš i dodaje da ne zna da li je njegov sin hteo da ide do apartmana u kom je odseo po još novca.

Govoreći o prijateljici kojoj se Matej poslednji put javio, Periš je ponovio da su prozivke koje su joj upućene na društvenim mrežama nepotrebne.

- Verujem i Matejevim prijateljima i toj prijateljici. Verujem da bi uradili sve da bi Mateja pronašli. Bacanje blata na nekoga u ovako teškim trenucima nikom ne treba - rekao je Periš.

Dok je govorio o bolu dok se ne reši slučaj nestanka njegovog sina, neutešnom ocu krenule su suze.

- Imam svoju porodicu, koja pati zbog svega ovoga i na to sam koncentrisan i moram da, uz veliku želju da pronađem Mateja, sačuvam mir svoje porodice - rekao je Periš.

Govoreći o podršci koju dobija od javnosti Nenad Periš je rekao da je veoma zahvalan.

Milan Maricic/ATAImages
 

- Možda sam iracionalan, pustite me da sanjam o tome, sigurno će se stvar rešiti, ali taj čin poznatih i nepoznatih ljudi, prijatelja kojih ima jako puno... Možda ih često i ne spominjem, ali stvarno, ima prijatelja koji su uradili neverovatne stvari za mene. Rekao sam im da im se ne bi mogao odužiti ni za pet života. Sve to pomaže. Ali, na kraju svega, kada ugasite svetlo, ostaje samo to da nađete Mateja, samo mi je to želja i biću najsrećniji čovek na svetu - rekao je Periš.

Otac nestalog mladića kaže da se ponekad zapita šta se zaista dogodilo.

- Pitam se, kakav je ovo interes, šta se zapravo događa, u stranoj sam zemlji, tu sam sa ljudima koje ne poznajem, ne znam gde mi je sin... Tu je neka voda u koju gledam, mutna je, da li je on unutra... To je jedan košmar koji racionalno ne možete posložiti... Uveče, pre nego što odem da spavam, pomolim se Bogu za sutra, i tako već dvadeset i koliko dana - kaže neutešni otac.

Nenad Periš da svakodnevna neizvesnost strašna.

- Puno ljudi je pre mene imalo ovakvih problema, možda neko i posle mene bude. Uzmi krst i nosi ga, pokušaj da budeš dobar čovek. Mislim da je skupa ova energija zbog Matejeve dobrote, koji je izuzetno dobar momak - rekao je Periš sa suzama u očima za HRT i poručio da se nada da će se u Hrvatsku vratiti sa Matejem.

Podsetimo, Matej Periš nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra, od tada za njim traje neprekidna potraga.

Bonus video

MUP Srbije

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: HRT

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti