Posle saopštenja MUP-a, oglasio se i Matejev otac: Otkrio zašto je sada uloga policijskih pasa ključna!

26.01.2022

20:55

2

Autor: 24sedam

U potragu su, uz pripadnike Policijske uprave za grad Beograd, uključeni pripadnici Žandarmerije, kao i policijskih uprava iz tri grada

Posle saopštenja MUP-a, oglasio se i Matejev otac: Otkrio zašto je sada uloga policijskih pasa ključna!
Milan Maricic/ATAImages

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije saopštili su danas da nastavljaju intenzivnu potragu za hrvatskim državljaninom Matejom Perišem čiji je nestanak prijavljen 31. decembra.

Pripadnici Policijske brigade, Policijske ispostave za bezbednost na rekama i Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd u poslednjih 48 sati obavili su terensku pretragu Velikog ratnog ostrva paralelno sa hotelom "Jugoslavija" do Galijske bare.

O današnjem saopštenju MUP-a, oglasio se i otac nestalog Splićanina Nenad Periš.

- Juče i danas pretraživano je Veliko ratno ostrvo, a kako je poplavljeno, neki delovi nisu dostupni za pešake, što je vrlo važno za pse koji učestvuju u potrazi. Važno je da se provere i potrage nastavljaju - rekao je Nenad Periš za "Jutarnji list".

U saopštenju se ističe da je srpska policija maksimalno angažovana, te da preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i ne odustaje od potrage za Matejom Perišem.

U potragu su, uz pripadnike Policijske uprave za grad Beograd, uključeni pripadnici Žandarmerije, kao i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac, a preko Interpola obaveštene su i policije zemalja u okruženju

Podsetimo, Splićanin je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je, u majici kratkih rukava, izašao iz kluba "Gotik", u kom je bio sa društvom.

Mladića su te noći nadzorne kamere snimile kako trči ulicama Beograda i kako u jednom trenutku pokušava da zaustavi taksi. Kada mu to nije pošlo za rukom, nastavio je da trči, sve do restorana na Savskoj promenadi, gde je na snimku iz obližnjeg restorana zabeleženo da je krenuo prema vodi, ali sam trenutak njegovog navodnog ulaska u vodu nije snimljen.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: + 38598432700.

Bonus video:

24sedam TV

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti