Ona se poslednja čula sa Matejem: Misteriozna Splićanka obrisala društvene mreže - da li je Periš krenuo da se nađe sa njom?

16.01.2022

11:36

0

Splićanka se nalazila u Beograsu kad i Matejeva ekipa, te ju je on pozvao neposredno pre nestanka

Ona se poslednja čula sa Matejem: Misteriozna Splićanka obrisala društvene mreže - da li je Periš krenuo da se nađe sa njom?
split (2) - Copyright Instagram_M.S.

Poslednja osoba s kojom se Matej Periš (27) čuo pre nestanka najverovatnije je bila Splićanka M. S. sestra njegovog druga koja se u isto vreme kada i on nalazila u Beogradu. Prema informacijama do kojih su istražitelji došli, Periš je u noći nestanka M. S. čak dva puta zvao telefonom.

- Misterija je zašto je Periš istrčao iz "Gotika" i krenuo ka Sava promenadi. Međutim, analizom njegovog telefona utvrđeno je da je on te večeri dva puta zvao na telefon izvesnu M. S., sestru njegovog dobrog druga koji nije došao na doček u Beograd - kaže izvor.

Kako dodaje izvor, M. S. je često u Beogradu, a navodno je na društvenim mrežama kačila slike provoda iz jednog kluba koji se nalazi blizu mesta na kom je Matej nestao.

- Ne zna se da li je bila tamo i te večeri, ali se ne isključuje mogućnost da je Periš krenuo da se nađe s njom - naglašava izvor.

Kako se saznaje, M. S. ispitana je u policiji.

- Ona je, navodno, rekla da se javila na poziv i da nije čula šta joj Matej priča jer je bila glasna muzika u lokalu. Navela je da je Matej kao skiper morao naporno da radi jer je imao ciljeve koje je zacrtao i da nije mogao da ih postigne ukoliko ne konzumira opijate - kaže sagovornik.

Interesantno je i to da je M. S., nakon što je javno dovedena u vezu s Perišem, obrisala nalog na Instagramu, a na Fejsbuku stavila crnu sliku.

- Blokirala je svakog ko ju je pitao za Mateja i nestala s mreža. Ovo je veoma čudno, jer su ona i Periš drugovi gotovo celog života. Inače, njen rođeni brat nije doputovao s Matejem jer je rekao da je u žalosti za drugom koji je poginuo jesenas, te da mu nije do slavlja - priča izvor iz Splita i dodaje da ne zna da li je atraktivna Splićanka još u srpskoj prestonici.

Instagram_M.S.
 

Kako prenose hrvatski mediji po Splitu se priča i da je Matej radeći kao skiper upravo bio zaposlen kod M. S., koja poseduje brodove za prevoz turista. Nenad Periš, otac nestalog, potvrdio je za Dnevnik.hr da se čuo s M. S.

- Ona mi je rekla da je te večeri Matej pokušao da stupi u kontakt s njom, jer je videla da ima propušten poziv. Naime, ja sam nju sreo na ulici ispred sedišta beogradske policije pre desetak dana. Bio je to slučajan susret i ona mi je tada kratko rekla da se ona i Matej nisu čuli, ali da je imala njegov propušten poziv. Verovatno je Matej, s obzirom na to da je ona bila u Beogradu, pokušao stupiti s njom u kontakt - rekao je Nenad Periš.

Život na visokoj nozi

Lepa Splićanka M. S., u čijem vlasništvu su dve firme za pomorski saobraćaj i turizam, vodi veoma glamurozan život.

Instagram_M.S.
 

- Oblači se brendirano, uvek je doterana i izlazi samo na ekskluzivna mesta. Voli luksuz i time se često hvali na društvenim mrežama - kaže sagovornik iz Splita i dodaje:

- Živi život na visokoj nozi. Putuje često, a Beograd joj je jedna od omiljenih destinacija i zna čak i po mesec dana da ostane tu. Voli takav život i može da ga priušti.

Unuka šefa splitska Udbe

Hrvatski portal Imperijal.hr navodi da su M. S. i njen brat V. S., inače Matejev prijatelj, unuci šefa splitske Udbe kog su, navodno, prozivali zbog ubistva emigranta. Između ostalog, napominju da u vlasništvu imaju nekoliko firmi u Splitu i da je brodić Majine firme imao nesreću u avgustu prošle godine u uvali Kušjani, ali da tom prilikom niko nije povređen. Takođe, ova porodica posedovala je brojne firme, od restorana do firme za nekretnine.

Da podsetimo, Splićanin Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra, a njegovi prijatelji su, prema zvaničnim informacijama, nestanak prijavili 31. decembra u 18 časova. Mladić je, kako je rekonstruisano, bio u klubu "Gotik" u Beton hali, odakle je izašao u 1.43, pa trčeći otišao do Sava promenade. Tu mu se i gubi svaki trag, a nadzorna kamera ga je snimila kako silazi prema ledenoj Savi. Video-nadzor je Periša snimio i kako pliva, a tu je poslednji put i uhvaćen signal njegovog mobilnog, pet minuta posle dva časa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike