Potraga za nestalim Splićaninom nastavljena i večeras: Traže ga i vatrogasci sa Palilule! (FOTO)

15.01.2022

22:46

0

Potraga za Matejem ne odvija se samo na rekama i priobalju, već i na široj teritoriji Beograda

Potraga za nestalim Splićaninom nastavljena i večeras: Traže ga i vatrogasci sa Palilule! (FOTO)
24sedam/Goran Sivački/Ivan Mitić

Potraga za dvadesetsedmogodišnjim Splićaninom Matejem Perišem traje i večeras. Snimci večerašnje potrage za mladim Splićaninom objavljeni su na društvenim mrežama.

Mateju večeras traže pripadnici Mreže za opasnost Srbije kao i vatrogasci sa Palilule.

Potraga se sada vrši i pomoću satelitskih snimaka koji će biti pribavljeni na molbu Nenada Periša, oca nestalog mladića. Kako je objašnjeno, sateliti kruže nad Beogradom dva puta dnevno, a ukoliko se desilo da su baš u vreme kada je Matej izašao iz kluba snimili njegove kretanje, onda bi ti snimci bili od velike pomoći. Napominje se samo da je rezolucija satelitskih snimaka loša i teško je prepoznati ko je na njima.

- Oni imaju mogućnost da otkriju šta se krije duboko pod zemljom, ali ne i šta se nalazi u koritu reke - objašnjava sagovornik.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Međutim, potraga za Matejem ne odvija se samo na rekama i priobalju, već i na široj teritoriji Beograda. Policije u Smederevu, Pančevu i Požarevcu, takođe, su obaveštene o potrazi.

MUP je u kontaktu sa kolegama iz drugih uprava i svi su obavešteni o toku istrage, a u istrazi učestvuje i Žandarmerija.

- Svaka informacija koja dođe do nas ili njih, ma koliko ona bila čudna i ne poklapa se sa informacijama koje mi imamo, apsolutno svaku proveravamo - rekao je inspektor MUP.

U potragu za Splićaninom korišćeni su psi tragači, dronovi i termovizijske kamere pomoću kojih su snimani napušteni objekti. Ovo je rađeno kako bi potraga bila brža i efektivnija. Međutim do sada, ništa od toga nije urodilo plodom.

Najviše informacija otkriveno je pregledanjem na hiljade snimaka sa sigurnosnih kamera i lociranjem telefona Mateja Periša. Utvrđeno je da je njegov telefon u jednom trenutku lociran kod restorana Savanova, a nekoliko minuta kasnije u blizini Velikog ratnog ostrva. Ove informacije poklapaju se sa snimcima na kojima se, navodno, vidi kako neko pliva rekom, tačnije kako se nešto kreće kroz vodu.

Bonus video

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti