Potresne reči Nenada Periša: "Ne bih voleo da sve ovo preraste u rijaliti, sve ovo je jako teško"

13.01.2022

17:00

0

Mreža za opasnost Srbije pretraživala je danas napuštene objekte uz reku sa termovizijskim kamerama

Potresne reči Nenada Periša: "Ne bih voleo da sve ovo preraste u rijaliti, sve ovo je jako teško"
nenad_peris_gotik_02012022_0029 - Copyright Milan Maricic/ATAImages

Potraga za nestalim Matejem Perišem (27) traje već pune dve nedelje, a otac mladića, Nenad Periš ne gubi nadu i dalje.

On je istakao da ne bi voleo da sve ovo preraste u nekakav rijaliti, jer je sve to vrlo, vrlo teško.

- Ono što daje nadu i što je meni važno, je što sam od puno ljudi u Srbiji dobio to ljudsko saosećanje i to ću pamtiti do kraja života - rekao je Nenad Periš i dodao da se svaki dan čuje sa porodicom iz Splita.

- Svaki dan se čujemo, teško je... Ja sam tu, možda mi je čak i lakše da neke stvari sebi predočim, a oni su isključivo na temelju informacija, ja ne čitam društvene mreže, ali one vide i slažu razloge svega toga... Čekaju kao ja... Svaki dan se čujemo, ali ne daj bože nikome, teško je - rekao je nesrećni čovek.

On je dodao da se zahvaljuje svim ljudima u Srbiji koji mu daju podršku.

- Profesionalno je i od policije, nema tu reči... Ima nekih informacija koje su očito plod mašte, ali na to se ne osvrćem i ne interesuje me - rekao je on.

Pretražuju se i napušteni objekti

U potragu za nestalim Matejem Perišem od samog početka je uključena i Mreža za opasnost Srbije.

Oni su danas pretraživali napuštene objekte uz reku i to najmodernijom termovizijskom kamerom koja im je ustupljena kao pomoć.

- Dokle god postoji i samo jedan odsto šanse da se čovek možda sklonio u neki od tih objekata iz nekog razloga, da je možda živ, mi ćemo ga tražiti i tako - poručuje za Telegraf, Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije.

Rekonstrukcija kretanja

Podsećamo, MUP Srbije juče je prikazao rekonstrukciju Matejevog kretanja, nakon prikupljenih materijala sa obližnjih nadzornih kamera.

Kako smo već pisali, Matej je poslednji put viđen u noći između 30. na 31. decembar u klubu "Gotik" gde je bio sa svojim prijateljima.

U jednom trenutku je otišao do toaleta i više se nije vratio. Uprkos tome da je Matej prvi put došao u Beograd sa šestoricom prijatelja na proslavu Nove godine, te da verovatno nije poznavao grad, a jakna mu je i dalje bila u klubu, mladići su odlučili da nestanak prijave tek sutradan.

Kada se ni tog jutra nije pojavio u apartmanu koju su iznajmili na Dorćolu, momci su shvatili da je "đavo odneo šalu" i otišli su u policiju.

 

Na snimcima koje je prikupila policija, vidi se kako Matej izlazi iz kluba, trči po okolnim ulicama u blizini Beton hale, iako se vidi da ga niko ne juri, pokušava da zaustavi taksi, koji je već išao na vožnju, a zatim se spušta ka reci, trči kod Save promenade i u jednom trenutku navodno ulazi  u vodu.

Njegov telefon ubrzo je postao nedostupan, a poslednji signal zabeležen je kod Velikog ratnog ostrva. 

Ipak, prilikom pretrage Save i Dunava, mladićevo telo nije pronađeno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike