Devet ključnih minuta: MUP objavio snimak rekonstrukcije kretanja Mateja u noći nestanka (VIDEO)

12.01.2022

13:21

0

Autor: 24sedam

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala

Devet ključnih minuta: MUP objavio snimak rekonstrukcije kretanja Mateja u noći nestanka (VIDEO)
matej peris kretanje - Copyright Printscreen/MUP/Mup RH

Ministarstvo unutrašnjih poslova napravilo je rekonstrukciju kretanja Splićanina Mateja Periše u noći nestanka između 30. i 31. decembra. 

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska do Save, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

24sedam/Goran Sivački
 

- Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, sem taksiste koga je zaustavio i sa kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni sa jednim drugim licem - saopštili su oni.

U MUP-u naglašavaju da je u dosadašnjem toku istrage policija obavila razgovor sa Matejevim prijateljima koji su te večeri bili sa njim, osobljem kluba, svim svedocima i da je na osnovu svih izjava isključena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tuča.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, različitih organizacionih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i od trenutka prijave nestanka, 31. decembra prošle godine, ulažu maksimalne napore i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli - ističu oni.

U potragu su između ostalih uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavljen, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac. U cilju pronalaska Mateja Periša preko Interpola obaveštene su i policije zemalja u okruženju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike