Prijatelji Mateja Periša daće iskaz i hrvatskim inspektorima: Traže se i Zadrani

12.01.2022

21:02

1

Matejevi prijatelji nakon davanja iskaza u beogradskoj policiji vratili su se u Hrvatsku

Prijatelji Mateja Periša daće iskaz i hrvatskim inspektorima: Traže se i Zadrani
24sedam/PrintscreenInstagramnestali matej peris

Čelnici hrvatske policije odlučiće narednih dana kada će obaviti razgovor sa šestoricom momaka koji su bili u društvu Matej Periša (27) kome se svaki trag gubi u noći između 30. i 31 decembra prošle godine.

- Prijatelji su krucijalan izvor informacija jer su bili s njim. Mi tek moramo utvrditi ko su misteriozni Zadrani, da li su oni bili tamo, pa nam oni iz neke druge perspektive mogu reći šta se tamo dešavalo- rekao je načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac na konferenciji za medije i dodao da će hrvatska policija preduzeti određene radnje koje im mogu pomoći u delu nestanka.

Prema rečima našeg izvora bliskog istrazi, mladići nisu osumnjičeni već inspektori misle da će u razgovoru sa njima možda dobiti nove informacije i tako pomoći da se što pre otkrije gde je i zbog čega nestao mladi Splićanin.

- Šestorica prijatelja dala su svoj iskaz u beogradskoj policiji. Nakon toga su poligrafski testirani . Kako se inspektorima nije učinilo ništa sumnjivo pušteni su iz policije - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Matejevi prijatelji nakon davanja iskaza u beogradskoj policiji vratili su se u Hrvatsku.

- Uveren sam da bi se u ponovnom razgovoru sa njima moglo saznati nešto više o Perišu. Možda postoji nešto što su zaboravili da kažu i što se njima čini običnim stvarima, a što bi istragu možda pomerilo sa mrtve tačke. Svaka informacija verujem da bi inspektorima mnogo pomogla. Ovo se može definisati i ako apel svima njima da ponovo razmisle o komunikaciji i ponašanju njihovog prijatelja pre nestanka - kaže  kriminolog Aleksandar Stevanović.

Snimci

MUP Srbije je danas napravio rekonstrukciju rekonstrukciju Matejevog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska do Save, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej Periš, od trenutka izlaska iz Beton hale, sem taksiste koga je zaustavio i sa kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni sa jednim drugim licem.
Matej Periš  nestao je u noći između 30. i 31. januara nakon što je to veče bio u klubu “Gotik” na savskom šetalištu u centru Beograda. Potraga za mladićem traje već 13 dana.

Bonus video

MUP Srbije

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti