Osoba nalik Mateju sišla do Save, jedna stvar se još uvek ne zna: Hrvatska policija o nestanku Splićanina (VIDEO)

12.01.2022

11:02

0

Autor: 24sedam

Za mladićem već 13 dana traje potraga u koju je, uz Interpol, uključen tim ronilaca i forenzičara, kao i termovizijske kamere i dronovi

Osoba nalik Mateju sišla do Save, jedna stvar se još uvek ne zna: Hrvatska policija o nestanku Splićanina (VIDEO)
matej sava - Copyright Printscreen/MUP/Mup RH

Srpska policija je preduzela sve radnje koje se u ovakvim slučajevima preduzimaju i angažovane su sve snage koje su u tom trenutku bile raspoložive - rekao je pomoćnik glavnog direktora policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac na konferenciji za medije koja je održana u Glavnoj policijskoj stanici u Zagrebu.

On je podsetio da su prethodna dva dana hrvatski policajci boravili u Beogradu, gde ih je dočekao ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i sa njima podelio informacije o istrazi, kao i potencijalne dokaze, među kojima su snimci na kojima se vidi Matej Periš, rezultati poligrafskog ispitivanja njegovih prijatelja i izjave svedoka. Sastanku je prisustvovao i otac nestalog Mateja, Nenad Periš.

Kako je istakao Gerovac, neke verzije koje su ranije postojale su isključene.

- Dokazi koje smo dosada prikupili ne ukazuju na to da je njegov nestanak posledica bilo kakve nasilne radnje - rekao je on.

Gerovac je rekao da mogu da kažu da osoba koja je bila odevena kao Matej jeste došla do vode, ali da ne postoji policajac koji će sa sigurnošću reći da je on ušao u vodu.

Govoreći o snimku gde se vidi kako, navodno, neko pliva u Savi, Gerovac je istakao da je on autentičan.

- Ne može se znati da li se na snimku vidi osoba koja pliva ili ne pliva, kao ni da li je to neki predmet koji pluta rekom. Svaki snimak je podložan daljoj obradi - objasnio je on.

Printscreen/ Facebook, Večernji list
Antonio Gerovac

Na pitanje novinara da li su potvrđene spekulacije o tome da je nestali Splićanin koristio narkotike, Gerovac je istakao da to nije moguće utvrditi, jer je za tako nešto potreban uzorak krvi ili urina.

Dodao je da će hrvatska policija ispitati deo istrage koja se odnosi na mobilni telefon, te da će te rezultate dostaviti kolegama u Srbiji.

Na pitanje da li je došlo do sukoba u klubu "Gotik", istakao je da ništa ne ukazuje na to da su Matej i njegovi prijatelji bili uključeni u neku svađu.

Milan Maricic/ATAImages
 

Podsetimo, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, a nestanak su prijavili njegovi prijatelji s kojima je bio u "Gotiku".

Za mladićem već 13 dana traje potraga u koju je, uz Interpol, uključen tim ronilaca i forenzičara, kao i termovizijske kamere i dronovi.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +385 98 432 700.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike