Jedan od 10 reciklažnih centara gradiće se u Batajnici

10.01.2022

17:22

0

Do 31. januara traje javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije ove saobraćajnice u zemunskom naselju

Jedan od 10 reciklažnih centara gradiće se u Batajnici
Ilustracija - Copyright Profimedia

U ulici Široki put u zemunskom naselju Batajnica biće izgrađen jedan od deset centara za skupljanje i reciklažu otpada u Beogradu.

Do 31. januara traje javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije ove saobraćajnice, tokom kojeg je predviđena procedura za podnošenje pismenih primedaba i sugestija, navodi se na sajtu opštine Zemun.

Nacrt plana daje rešenje za povezivanje područja planiranih za privredne delatnosti sa javnom saobraćajnicom i definiše ukrštanja sa mrežom servisnih puteva uz auto put E-75 duž predviđenog koridora, površine oko 17 hektara.

Pored mreže saobraćajnica planirane površine javnih namena su i reciklažni centar, zaštitni zeleni pojas i komunalne staze.

O neophodnosti izgradnje reciklažnog centra izjasnila se gradska vlast usvajanjem rešenja o njegovoj izgradnji 2016. godine na lokaciji nelegalne deponije, koja je više puta s manje ili više rezultata uklanjana.

Objekat će doprineti higijenskom izgledu ovog dela Batajnice, kojem gravitiraju vlasnici vikendica i rekreativci, posebno vezani za Dunav.

Nacrtom plana predviđeno je da saobraćajnica Široki put bude široka najmanje 16 metara i da od toga kolovoz zauzima najmanje sedam, a dvosmerne biciklističke staze po 2,25 sa zaštitnim obostranim trotoarima od po 0,75 metara.

U širinu saobraćajnice ulazi i zeleni pojas sa drvoredom širine dva metra, obostranim trotoarima od po metar i po i bankinama od 50 centimetara širine.

Što se komunalno-infrastruktrunog opremanja tiče, planirana je izgradnja cevovoda duž cele saobraćajnice, koja će se priključiti na postojeći vodovod kod raskrsnice sa Ulicom Stanka Tišme i na drugi krak duž servisnih saobraćajnica uz auto-put E-75.

Ispod auto-puta se planira izgradnja fekalne crpne stanice, kao i kompleksnog sistema atmosferske kanalizacije sa komunalnom stazom u zaokružen sanitarni sistem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike