Matejevi prijatelji sve sumnjiviji? Navodno jedan od njih znao da kamere ne rade, evo šta je još sumnjivo (VIDEO)

09.01.2022

11:04

2

Na Jutjubu se pojavio snimak, za koji se sumnja da je napravio Perišev prijatelj, ispred kluba "Gotik"

Matejevi prijatelji sve sumnjiviji? Navodno jedan od njih znao da kamere ne rade, evo šta je još sumnjivo (VIDEO)
matej periš 3 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović MUP RH

Matej Periš (27) iz Splita vodi se kao nestao već deseti dan, kako mu se svaki  trag izgubio u noći između 30. na 31. decembar dok je bio u provodu sa svojim prijateljima u Beton hali.

Na snimcima sa obližnjih kamera, vidi se kako navodno Matej unezvereno trči po okolnim ulicama, pokušava da zaustavi taksi, a zatim se spušta ka reci. Upravo poslednji snimak, naveo je policiju da pretraži Dunav i Savu, međutim, srećom telo nije pronađeno.

I dalje ostaje misterija šta se sa momkom te "kobne" večeri desilo, kao i što prijatelji odmah nisu prijavili nestanak?

Mladići sami krenuli u potragu

Podsećamo, njih sedmorica došli su 30. decembra u Beograd iz Splita, kako bi proslavili Novu godinu, smestili se u jedan apartman na Dorćolu, a zatim se uputili na reku.

Prvo su ručali u jednom restoranu, a zatim su odlučili da provod nastave u klubu "Gotik".

Iako nisu imali rezervacije, zaposleni su ih pustili u lokal, jer nije bila velika gužva.

Sve je bilo u najboljem redu do trenutka kada se Matej izdvojio od društva i otišao do toaleta, međutim nije se vratio.

24sedam/Goran Sivački
 

Iako su se prijatelji zabrinuli za njega, odlučili su da nestanak ne prijave policiji do sutradan. Kada se mladić nije vratio ni ujutru u apartman, a telefon mu je bio isključen, te jakna ostala u klubu, drugari su shvatili da je "vrag odneo šalu" i otišli u policiju.

Nestanak su prijavili tek u popodnevnim časovima, a prethodno su sami otišli u klub i pretražili ga, te tražili snimke nadzornih kamera iz kluba.

Oni su sumnjali da Matej nikada nije izašao iz kluba, što se na kasnijim snimcima sa obližnjih nadzornih kamera ispostavilo kao netačno.

Priča ekipe ima rupe

Kako Matejevi prijatelji tvrde, u klubu nije bilo nikakvog incidenta. Na jutjubu se 1. januara pojavio snimak pod nazivom "Gde je nestao Matej Periš", smatra se jednog od Periševih prijatelja, koji je napravio rekonstrukciju dešavanja u noći nestanka.

- Ovo je ulaz u klub, tu smo bili, tu je ta neka kamera, to verovatno ne radi - rekao je mladić.

Zaista, ispostavilo se da kamere na klubu i ne rade, ali se postavlja pitanje kako je to mladić znao tada. On zatim kamerom pokazuje na restorane i ističe da ni te kamere ne rade.

- Ima i ovamo kamera, al ne snima šta treba - dodaje.

Kako smo ranije pisali, na poslednjim snimcima do kojih je policija došla, vidi se kako Matej izlazi iz kluba i ide ka reci, zbog čega se pretpostavilo da je u toaletu bila gužva te da je mladić izašao napolje kako bi obavio svoje fiziološke potrebe.

Navodno, njegov prijatelj, na snimku je krenuo ka ogradi uz komentar kako njegov drug nije mogao upasti unutra jer je njemu ograda "do pasa".

- Da je upao, evo ima tamo brod, mogao je tamo izaći. Ako je upao svojom voljom, ako mu se desilo nešto... - kaže prijatelj.

A zatim se osvrće na ono što se kobne večeri događalo ispred kluba "Gotik". Okreće kameru telefona ka stepenicama ispred kluba i govori: "Ta druga tuča kad je bila, ona je bila tu ispred".

Ako je njegov iskaz tačan, ispostavlja se da je ipak bilo incidenata u klubu ili ispred njega, iako su i prijatelji i zaposleni u klubu istakli da nikakvih sukoba nije bilo.

Dodatnu sumnju da je Periš iz kluba zapravo pobegao od nečega uneo je forenzičar Časlav Ristić rekavši da na mestu gde je Matej navodno ušao u vodu nisu pronađeni nikakvi biološki tragovi i da se uzrok njegovog bekstva treba tražiti u klubu.

- Mi se sad ovde bavimo posledicom, ali uzrok je u restoranu, zbog čega je on trčao, to znaju njegovi prijatelji da kažu. Kod njih se nalazi uzrok... Oni treba da znaju da li su to veče konzumirali alkohol, da li su konzumirali drogu, zbog čega je on izašao... I na kraju krajeva, onaj protok vremena od kada su oni videli da njega nema pa do sutra popodne kada su prijavili policiji, to je veliki protok vremena i za forenzičare jer pojedini tragovi se gube u tom vremenskom periodu - rekao je forenzičar Ristić.

Slagali da nisu konzumirali narkotike?

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović nedavno je izjavio da je policija navodno kod grupe mladića iz Splita pronašla nedozvoljene supstance. Njegov otac ističe da je Matej bio sportista i da je takav život vodio.

- Svako ko zna Mateja, znao bi odgovor na ovo pitanje. Matej je, zasigurno, momak koji je, pre svega, sportista. On je momak koji je bio u treningu, nije bio pušač. Mlad čovek koji je imao svoj put, završio je fakultet, bavio se sportom, preko leta vozio brodove.. To što neki navode, ja sam siguran da on to ne uzima i da to nije posledica ove tragične situacije. Matej je primeren mladi čovek, posvećen svom poslu. Oni su došli u Beograd da proslave i da se zabavljaju.. Ako je nešto bilo, to je jedino alkohol - ispričao je otac nestalog mladića.

Vratili se u Split

Matejevi prijatelji vratili su se 3. januara za Split. Prethodno su prošli poligrafsko testiranje.

Kako je rekao Matejev otac, Nenad Periš, koji je i dalje u Beogradu, mladići su došli autima do Zagreba gde su iznajmili kombi i nastavili put za Beograd gde su planirali doček Nove godine.

Prema poslednjim saznanjima Matejevo telo nije pronađeno u reci.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Naime, rečna policija zajedno sa roniocima pretražila je tok Dunava, od ušća, nizvodno uz levu i desnu obalu preko teritorije Starog grada, Palilule, Grocke, pa sve do Smedereva.

Nešto ranije, pregledana je i Sava, a potraga je, srećom, takođe bila bezuspešna.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike