Policija pronašla plave patike? Odmah pozvali Matejevog oca!

08.01.2022

19:17

0

Policija proverava svaki mogući trag i predmet u potrazi za nestalim Splićaninom

Policija pronašla plave patike? Odmah pozvali Matejevog oca!
227090_matej-peris-policija-recna-24sedam-goran-sivacki-1_f (1) - Copyright 24sedam/GoranSivački/MUP RH

- Policija me u petak nazvala i tražila da im potvrdim je li Matej imao bele ili plave patike. Imao je bele koje su sa strane imale plavo slovo V. Ja sam im prosledio fotografiju patika kakve je imao i Matej, jer ja imam iste takve. On je nosio broj 44/45 u zavisnosti od modela, a ja nosim broj veći. Pitali su me to zato što su tokom potrage našli plave patike - istakao je Nenad Periš.

To je jedan od pokazatelja da policija proverava svaki mogući trag i predmet u potrazi za nestalim Splićaninom, ali u subotu je bilo vidljivo da je intenzitet potrage smanjen iako plovila policije i žandarmerije i dalje patroliraju delom kod ušća Save u Dunav, ali policajci pregledavaju i obalni pojas.

- Ja sam i u subotu bio na mestu potrage i uverio sam se da i dalje tragaju za Matejom. Ja ih ne pitam pojedinosti, pa ih tako nisam pitao ni gde i kad su našli te plave patike, kao ni za vezicu patika koja je nađena. Što se tiče opuška, mogu samo reći da Matej nije bio pušač - naglasio je Nenad Periš.

Međutim, ako je na opušku izuzet trag DNK, policija koja sada ima sekvencioniran DNK Nenada Periša može ustanoviti poklapa li se taj trag sa Matejevim.

Nedaleko od stana gde živi u Zagrebu Matej je parkirao svoj Audi A4 pre nego što su unajmili kombi i krenuli za Beograd. Pre povratka sreli su se s Matejevim ocem, s njima je policija u Beogradu obavila razgovore i poligrafski ih testirala i zaključila da nema nikakvog razloga da im ne dozvoli povratak u Hrvatsku.

S obzirom na to da je i hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio da poznaje Matejevog oca Nenada, te da od trenutka kad je saznao za nestanak njegovog sina prati šta se preduzima da se pronađe, Nenada Periša novinari su pitali da li je kontaktirao s premijerom Plenkovićem:

- Ne, nismo se čuli, mislim da za tako nešto nema ni potrebe. Ja sam uveren da policija u Srbiji preduzima sve da se Matej pronađe, zahvalan sam im na svemu što čine. Ja u te političke polemike ne želim da ulazim - apostrofirao je Periš.

Ono što je ključno i na šta zasad nema odgovora je šta se dogodilo i zašto je Matej napustio "Gotik" 30. decembra u 1.20 i društvo s kojim je bio te večeri. Nije poneo ni jaknu što ukazuje na to da je nameravao da se vrati u klub. Poslednja ga je snimila kamera restorana "Sava Nova" na šetalištu uz Savu i to samo delimično. Na osnovu ostalih snimaka nadzornih kamera i po baznim stanicama mobilnog telefona rekonstruirano je njegovo kretanje.

Ali, ostaje misterija tih 17 sati od trenutka Matejovog izlaska iz "Gotika" do trenutka kad njegovi prijatelji dolaze u policiju i prijavljuju njegov nestanak. Do tada je Mateja na mobilni telefon više puta zvao otac, a na dan nestanka s Matejom je razmenio devet poruka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike