Deca Beograda: Rade Zagorac - miljenik "grobara" briljira - bez promašaja u prva dva meča u 2022!

09.01.2022

20:15

0

U utakmici protiv Zadra pružio je fantastičnu partiju

Deca Beograda: Rade Zagorac - miljenik "grobara" briljira - bez promašaja u prva dva meča u 2022!
KATA7908 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Kapiten Partizana i jedan od miljenika "grobara", Rade Zagorac, ušao je u sjajnom ritmu u novu 2022. godinu.

Naime, Rade je prva dva meča u novoj godini odigrao bez promašaja iz igre, što je obradovalo navijače parnog valjka, koji su svaki njegov potez u "Areni" ispratili uz gromki aplauz.

U utakmici protiv Zadra kapiten je pružio fantastičnu partiju i za 22. minuta provedena na terenu dao je 17 poena (5/5 za dva, 2/2 za tri i 1/1 sa penala). Zabeležio je i tri skoka, jednu asistenciju i čak tri ukradene lopte, uz ukupan indeks korisnosti - 23.

U meču koji su crno-beli odigrali protiv još jedne hrvatske ekipe - Splita, Rade je na terenu proveo 16 minuta. Zabeležio je pet poena, opet bez promašaja iz igre (1/1 za dva i 1/1 za tri) uz četiri skoka, isto toliko asistencija i jednu ukradenu loptu.

ABA liga/Dragana Stjepanović
 

Rade Zagorac rođen je 12. avgusta 1995. u Beogradu. Odrastao je na Novom Beogradu, išao je u OŠ "Milan Rakić", a prve košarkaške korake napravio je na betonskim terenima Bežanijske kose. 

Igra na pozicijama beka i krila.

Košarkom je počeo da se bavi u beogradskom klubu "Div basket", a zatim je prešao u ekipu "Zemun". Za "Megu" potpisuje 2011, a prve minute u seniorskoj košarci beleži upravo u ovoj ekipi, u sezoni 2012/13.

Tokom sezone 2013/14. nastupao je kao pozajmljen igrač u ekipi Smedereva, da bi se pred sezonu 2014/15. vratio u Megu.

Zagorac je u sezoni 2015/16. sa Megom osvojio Kup Radivoja Koraća i ostvario plasman u finale ABA lige dok je u domaćoj Superligi osvojio treće mesto i plasman u regionalno takmičenje naredne sezone.

NBA draft

Na NBA draftu 2016. odabran je u 2. rundi kao 35. pik od strane Boston seltiksa, a Boston je kasnije prava na njega menjao sa Memfisom. Ipak, Rade ne odlazi u NBA, već početkom jula 2016. potpisuje novi dvogodišnji ugovor sa Megom.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

U ekipi Mege se zadržao do marta 2017. godine kada je otišao u SAD kako bi se pripremio za novu sezonu u NBA-a ligi.

Zagorac je 17. jula 2017. potpisao ugovor sa Memfis grizlisima. Ipak, nije uspeo da uđe u konačan sastav Memfisa, pa je otpušten 16. oktobra 2017. godine.

Krajem novembra 2017. godine potpisao je ugovor sa ekipom Real Betisa, u kojoj se zadržao nepunih godinu dana.

Povratak u rodni grad

Nakon epizode u Španiji, Rade se vratio u svoj rodni grad i 30. juna 2018. potpisao je za klub za koji navija od malih nogu - Partizan.

Od Radeta se u tekućoj sezoni očekuje dosta, a na njegova leđa "palo" je teško breme dolaskom najboljeg trenera u Evropi Željka Obradovića i odlaskom legende i dugogodišnjeg kapitena Novice Veličkovića.

MN Press
 

Očekuje se da bude uzor drugima, da pokaže snagu "domaćeg igrača", "velikog grobara" i kapitena kluba u koji je došlo nekoliko kvalitetnih igrača sa stranim pasošem. 

Zlatna medalja u basketu 3x3

Zanimljivo je da je Rade igrao 2012. na Svetskom prvenstvu u basketu 3x3 u konkurenciji igrača do 18 godina.

U timu zajedno sa Lukom Anđušićem, Mihajlom Andrićem i Milošem Jankovićem osvojio je zlatnu medalju, a u finalu je savladana selekcija SAD.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike