Nikodijević čestitao Dan Republike Srpske

08.01.2022

09:49

0

On je ukazao da istorijska tekovina Republike Srpske postojano odoleva izazovima balkanske geopolitike

Nikodijević čestitao Dan Republike Srpske
skupstina (4) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević čestitao je Dan Republike Srpske predsedniku Skupštine grada Banjaluke Mladenu Iliću

- Poštovani predsedniče, povodom 9. januara - Dana Republike Srpske, u ime Skupštine grada Beograda i u moje lično ime, primite najsrdačnije čestitke uz najiskrenije želje za opšte dobro građana Banjaluke i našeg naroda u celini - naveo je Nikodijević.

On je ukazao da istorijska tekovina Republike Srpske postojano odoleva izazovima balkanske geopolitike.

- U tom pogledu su od vitalnog značaja mirnodopske veze sa maticom koje dodatno učvršćuje i ustanovljena međugradska saradnja. Ponosimo se činjenicom da se tradicionalno prijateljski odnosi Beograda i Banjaluke, krunisani Poveljom o bratimljenju dva grada, kontinuirano unapređuju. Rezultat su naše odlučnosti za jačanje saradnje koja danas na različitim osnovama gradi jednu perspektivnu budućnost. Dosadašnja razmena zvaničnih poseta svedoči o razvoju međugradskog dijaloga u čijim okvirima razmatramo zajedničke ekonomske i kulturne projekte. U ovoj godini, uz najbolje želje Vama na ličnom i profesoinalnom planu, iskreno verujem u uspeh planova koji su pred nama. Verujem u potencijale naše privrede, kulture, obrazovanja, turizma i drugih oblasti koje će dalje intenzivirati i dijalog na nivou naših vlada. U nadi da ćemo i dalje konstruktivno sarađivati u obostranom interesu očuvanja i produbljivanja veza Beograda i Banjaluke, upućujem Vam izraze mog osobitog poštovanja - istakao je Nikodijević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike