Izvršitelji su iz 22. puta uspeli da razore porodicu Kocić: “Obili su stan, pretukli nas, pa izbacili na ulicu”

26.07.2021

20:30

0

Autor: Ljubica Stanković

Na vratima nam nisu dali nikakav dokument, niti je postajalo obaveštenje da će biti bilo kakvog iseljenja - rekao je za 24sedam Predrag Kocić

24sedam/Katarina Mihajlović/Google map

“Policajci su nam obili stan, ušli bez naloga, podigli moju ćerku i ženu iz kreveta, pretukli ih i izbacili nas na ulicu”, započeo je svoju priču za 24sedam Predrag Kocić, otac i muž, čija porodica nije uspela da se izbori sa bahatim izvršiteljima koji su ih iz 22. puta isterali iz doma u ulici Maksima Gorkog 95.

Pročitajte još

Prinudno iseljenje porodice Kocić počelo je u petak, 16. jula, a izvršitelji i policija su uspeli da im iznesu sve stvari i začepate stan, pa čak i da im skinu pločicu sa prezimenom na vratima.

Prema rečima Predraga Kocića, pripadnici policije su tog kobnog dana provalili vrata, ušli u stan i uhvatili njega, njegovu ženu i ćerku na spavanju.

Predrag Kocić, 24sedam/ Katarina Mihajlović

– Na vratima nam nisu dali nikakav dokument, niti je postajalo obaveštenje da će biti bilo kakvog iseljenja. Pritom, tukli su mi ženu i ćerku, mene koliko su mogli – kazao je Kocić za 24sedam i dodao da je njegova porodica imala osećaj kao da su im kriminalci ušli u stan.

Kako on ističe, izvršitelji su im zaplenili sve stvari, “bez propisa i zapisnika”.

Kocić ispred svog stana, 24sedam/ Katarina Mihajlović

– Prilikom zaplene stvari, namerno su nam polomili sve, od sudo i veš mašine, preko frižidera, pa sve do nameštaja koji je razvaljen sekirom i izbačen napolje. To veče je padala strahovita kiša, tako da su sve stvari uništene – navodi Predrag.

Prema njegovim rečima, vrednost robe koja je polomljena i nestala iznosi čak više od 30.000 evra.

Prozor stana iz kojeg je porodica Kocić izbačena, 24sedam/ Katarina Mihajlović

– Namerno su ženski veš, odela, i drugu odeću gazili i gurali u kese sa đubretom u kojoj su se nalazili otpaci hrane. Naš život se sveo na 75 takvih kesa, a da ne pominjemo emotivni i duševni bol koji su moja ćerka i žena doživele – objasnio je naš sagovornik.

Na pitanje gde njegova porodica trenutno živi, Predrag kaže da mu je ćerka smeštena kod drugarice sa fakulteta, žena kod kume, a on preko dana kod drugara, dok uveče spava u garaži, u svom automobilu.

Dug izmiren još 2015. godine

24sedam/ Katarina Mihajlović

Muke i traume porodice Kocić počele su pre šest godina, tačnije 30. novembra 2015. kada su izvršitelji prvi put pokušali da im uzmu stan.

Kocić kaže da je njegov dug, zbog kog je sud naredio prodaju stana, isplaćen četiri nedelje pre prvog pokušaja iseljenja.

– Dug potiče iz firme “Fotografika” sa kojom sam ranije radio, a koji se putem kamate uvećao na 1.721.765 dinara. Dug sam vansudski poravnanjem, tačnije odlaskom kod njihovog advokata platio. Čak sam dobio i papir o vansudskom poravnanju, koji je zaveden u Privrednom sudu. Nikakav dug ne postoji, stoga oni nisu imali prava da nas izbace iz stana – objasnio je Kocić.

Stan vredan 127.000 evra prodat za 25.000

24sedam/ Katarina Mihajlović

Iz Združene akcije ” Krov nad glavom” kažu da su okolnosti ovog slučaja zastrašujuće, najviše zbog toga što je Predrag Kocić isplatio dug.

– Iako je dug izmiren još 2015. godine, stan vredan 127.000 evra svejedno je prodat, i to za svega 25.000. Tako je pre šest godina počela trauma porodice Kocić, koja uključuje više nasilnih pokušaja izbacivanja na ulicu uz pomoć privatnih batinaša, isključenje struje, i svakodnevne strepnje od novog pokušaja iseljenja – navode oni.

Pročitajte još

Iz “Krova nad glavom” ističu da je slućaj porodice Kocić “precizna ilustracija sistema koji je organizovan da bi omogućio pljačku, a ne da bi zaštitio poverioce”.

Instaliraj te našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti