"Da je više od 100.000 vojnika na granici s Hrvatskom...": Ukrajinski predsednik oštro reagovao zbog Milanovića

11.12.2021

07:05

0

Ove nedelje u Kijevu je Plenković s ukrajinskim predsednikom potpisao Deklaraciju o evropskoj perspektivi Ukrajine, još jedan od elementa podrške zvaničnog Zagreba čime je Hrvatska šesta država koja je to učinila nakon Estonije, Litvanije, Letonije, Poljske i Slovačke

"Da je više od 100.000 vojnika na granici s Hrvatskom...": Ukrajinski predsednik oštro reagovao zbog Milanovića
Copyright Printscreen / Youtube

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je u svojoj objavi na Tviteru pomenuo predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, a komentarišući njegovu raniju izjavu u kojoj je koristio izraz "šarlatanstvo" u vezi s posetom hrvatskog premijera Kijevu.

- Da je više od 100.000 vojnika na granici s Hrvatskom, predsednik Milanović ne bi posetu ukrajinskog premijera Zagrebu nazvao šarlatanstvom već izrazom solidarnosti i prijateljstva - stoji u poruci koju je Zelenski objavio na Tviteru.

Milanović je, naime, u četvrtak opisao kao "obično šarlatanstvo" posetu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića Ukrajini u vreme velikih napetosti s Rusijom i poručio da će "ako zagusti" Plenković "zbrisati u Brisel", ali je poručio da hrvatski vojnici tamo (na granicu s Ukrajinom) neće ići".

Printscreen/Youtube,N1
 

Ranije u petak Milanović se, nakon kritika zbog svojih izjava o Ukrajini, ponovo izjašnjavao o Plenkovićevoj poseti i rekao da prema toj zemlji ima i empatije i simpatije, ali je pozvao i na oprez .

- Imam simpatije prema Ukrajini, a Rusiju ne mrzim. Dosta nezgodna pozicija. Međutim, 100.000 ruskih vojnika je na granici s Ukrajinom, ne zna se što će biti sutra - rekao je Milanović.

Ove nedelje u Kijevu je Plenković s ukrajinskim predsednikom potpisao Deklaraciju o evropskoj perspektivi Ukrajine, još jedan od elementa podrške zvaničnog Zagreba čime je Hrvatska šesta država koja je to učinila nakon Estonije, Litvanije, Letonije, Poljske i Slovačke.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike