Osvanuli skandalozni plakati antivaksera: "Odgovaraćete, vakcina izaziva smrt!"

10.12.2021

10:27

0

Oni su izneli upozorenje lekarima, medicinskim radnicima i kriznom štabu

Osvanuli skandalozni plakati antivaksera: "Odgovaraćete, vakcina izaziva smrt!"
vakcinacija - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Nepoznate osobe zalepile su na autobusku stanicu u Rijeci antivakserski plakat koji su nazvali "Upozorenjem za lekare, medicinske sestre i lokalne vlasti". Slični plakati pojavili su se i po Zaprešiću.

U njima zasad nepoznate osobe upozoravaju na štetnost vakcine te apeluju na lokalne vlasti da ukinu obavezu nošenja maski.

- Upozorenje svim zdravstvenim radnicima, lekarima i medicinskim sestrama. "Samo sam izvršavao naredbe" ne smatra se pravnom odbranom - piše na plakatu.

Kako prenose lokalni mediji, dalje piše, na lošijem hrvatskom, upozorenje koje kaže da će im biti suđeno, nakon čega se u tri tačke navode "naučne činjenice" o vakcini.

A one tvrde kako je vakcina eksperimentalna, nema garancije o imunitetu, te da "vakcina uzrokuje brojne nuspojave, čak i smrt".

Navodi se zatim "upozorenje lekarima, gradonačelniku i lokalnom štabu" da imaju ovlašćenje za ukidanje obaveze nošenja maski, kao i ovlašćenje za ukidanje propisa o kovid potvrdama.

Iz riječke policije potvrđeno je za Dnevnik.hr da se prikupljaju svi podaci i sprovodi kriminalističko istraživanje. Komunalnoj firmi nadležnoj za održavanje javnih gradskih površina upućen je nalog za uklanjanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevnik.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike