Liderka sekte pronađena mumificirana i bez očiju: Otkriven tačan uzrok smrti žene koja je stajala iza zloglasnog pokreta (VIDEO)

06.12.2021

14:40

0

Sledbenici su verovali da će ih odvesti u "mističnu petu dimenziju"

Liderka sekte pronađena mumificirana i bez očiju: Otkriven tačan uzrok smrti žene koja je stajala iza zloglasnog pokreta (VIDEO)
kult-ejmi - Copyright YouTube/Printscreen

Autopsija je pokazala da je Ejmi Karlson, vođa kulta iz Kolorada, preminula zbog duge istorije konzumiranja alkohola, anoreksije i zbog unošenja koloidnog srebra u organizam.

Telo Karlsonove, koju su zvali i Boginja majka, pronađeno je 28. aprila u gradu Mofatu, u kući jednog sledbenika njene sekte "Ljubav je pobedila" (Love has won).

Bilo je umotano u vreću za spavanje i ukrašeno novogodišnjim lampicama, a očiju nije bilo već su bile posute šljokicama. Imala je manje od 40 kilograma.

Mrtvozornica Emili Rasel je podnela izveštaj u kome navodi šta je dovelo do njene smrti.

 

 

- Na osnovu dostupnih informacija, moje mišljenje je da je Ejmi Rene Straud (Karlson), 45-godišnja belkinja, preminula usled konzumiranja alkohola, anoreksije i hroničnog unošenja srebrne vode - navodi se u dokumentu. Zbog toga joj je koža bila neobično plavo-sive boje.

Takođe, Karlsonova je bila mumificirana i ukrašena šminkom i krunom, ali je zaključeno da je njena smrt nastupila prirodnim putem.

U jetri su pronađeni tragovi srebra i leka koje je koristila kako bi ublažila jake bolove.

"Boginja majka" je prošle godine u emisiji kod Doktora Fila otkrila da boluje od raka, međutim, autopsija nije pronašla tragove koji bi ukazivali na to.

Iako su joj oči nedostajale kada je telo pronađeno, to je bio rezultat raspadanja tela, a ne nanošenja povrede.

Uprava za hranu i lekove je saopštila da konzumiranje srebrne vode nije bezbedno i da nije namenjeno za medicinske svrhe. Međutim, kult ju je prodavao kao suplement, lažno tvrdeći da može da leči.

Kada se jedan njen sledbenik vratio iz Denvera u svoju kuću pronašao je telo u raspadanju. Kako je naveo, prethodno je nekolicini vernika dopustio da borave u njegovom domu. Njih sedmoro, koliko ih je zateknuto u kući, uhapšeno je u maju i pretile su im optužnice za skrnavljenja leša, ali i zlostavljanja deteta. U objektu su se tada nalazili i devojčica (13) i dečak (2).

- Mumificirani ostaci su postavljeni tako da predstavljaju neku vrstu svetilišta - navedeno je u jednom izveštaju.

Protiv vlasnika kuće nije podignuta nikakva optužnica jer je samo dozvolio sledbenicima da tu borave pošto nisu imali krov nad glavom.

"Reinkarnirala se 534 puta"

Sledbenici kulta su istakli da su, iako je telo počelo da se raspada, mislili da Karlsonova nije preminula već da je "izvan komunikacije".

Verovali su da ona može da komunicira sa anđelima i da ih je vodila ka "velikom buđenju".

Ejmi Karlson je tvrdila da se reinkarnirala 534 puta, da se seća kako je živela kao Isus i d aje bila prikovana za krst. Takođe je govorila da je bila i Merilin Monro i Kleopatra. Ljudima je pričala kako će ih odvesti u "mističnu petu dimenziju".

Porodice njenih sledbenika su se vlastima žalile da im je isprala mozak i uzimala im novac.

Šina iz organizacije "Rising Above", koja pomaže ljudima koji su napustili ovaj kult, kaže da nije iznenađena ovakvim raspletom.

- Njenim sledbenicima je rečeno, a možda je i sama verovala u to, da propada jer čovečanstvo uništava planetu i da je Ejmi reinkarnacija planete, Majka Zemlja - navela je Šina, koristeći lažno ime jer je nekoliko članova njene porodice i dalje povezano sa ovom zloglasnom grupom.

Karlsonova nikada nije išla kod lekara niti su je pratioci vodili na bilo kakvo lečenje u njenim poslednjim mesecima života.

Grupa sledbenika koja živi u Koloradu je malobrojna, ali se veruje da ovaj kult na internetu slede hiljade.

Bivši članovi su naveli da je grupa nudila "eteričnu operaciju" kojom bi za 88 dolara po sesiji mogli da se oslobode negativne energije iz tela.

Žalili su se i na fizičko zlostavljanje i da im je bilo dozvoljeno da spavaju svega 4-5 sati dnevno.

Kako se navodi na Vikipediji, Karlsonova je odrasla u Dalasu i bila je veoma dobar đak. Međutim, kasnije u životu je počela da se interesuje za "neobične koncepte", svemirske brodove i paranormalno.

Krajem 2007. godine je napustila trećeg muža, decu i posao menadžera u Mekdonaldsu, a prekinula je kontakt sa većinom članova svoje porodice.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike