Blinken i Lavrov imali žustru raspravu tokom večere!

05.12.2021

11:26

0

Ukrajina velika tačka sporenja

Blinken i Lavrov imali žustru raspravu tokom večere!
blinken-lavrov - Copyright Jonathan Nackstrand/Pool Photo via AP

Američki državni sekretar Entoni Blinken i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov imali su žučnu raspravu oko Ukrajine na večeri u Stokholmu ove sedmice gde je bilo na desetine njihovih inostranih kolega, preneo je Blumberg pozivajući se na neimenovane izvore koji su upoznati sa diskusijom.

Prema izvoru, Lavrov je uzeo reč na večeri povodom skupa za bezbednost i saradnju u Stokholmu 1. decembra, i hteo da podseti da je "rušenje proruske administracije u Ukrajini 2014. godine bio državni udar".

On je takođe naveo da Severnoatlanska alijansa i Evropska unija odbacuju svako drugačije mišljenje i prete Rusiji.

Blinken je uzvratio sumirajući događaje iz 2014. godine, rekavši da su snage lojalne tadašnjem predsedniku Viktoru Janukoviču pucale na demonstrante u Kijevu i ubile više od 100 ljudi, pre nego što je "pobegao i otišao u Rusiju."

Američki državni sekretar je takođe poručio ruskom kolegi da je NATO defanzivna alijansa.

Ruska portparolka spoljnih poslova Marija Zaharova odbacila je navode da je Blinken pobedio u raspravi sa Lavrovom, odgovarajući ukrajinskim medijima koji su naveli da su ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuoleba i Blinken "spustili Lavrova gde mu je mesto".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike