Zaharova: Ako SAD traže agresore, nek počnu od sebe, Sirija, Libija, Irak, Jugoslavija...

03.12.2021

22:46

0

U Ukrajini imamo rukovodstvo antiustavnih prevrata koje su realizovali SAD zajedno sa NATO i EU

Zaharova: Ako SAD traže agresore, nek počnu od sebe, Sirija, Libija, Irak, Jugoslavija...
Capture - Copyright Printscreen/YouTube/RT France

Sjedinjene Države treba da počnu od sebe ako su odlučile da traže zemlje koje krše međunarodno pravo, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je reagovala na izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da NATO ne planira agresiju protiv Rusije i da je jedina „agresija koja se mogla videti prethodnih godina dolazila od Rusije“.

- Sirija, Libija, Irak, Jugoslavija - otvorena oružana agresija NATO na čelu sa SAD. U Ukrajini imamo rukovodstvo antiustavnih prevrata koje su realizovali SAD zajedno sa NATO i EU, navela je ona, prenosi Sptnjik.

Podsetila je da su na Kubi, u Nikaragvi i Belorusiji sprovedeni pokušaji svrgavanja vlasti uz elemente hibridnog rata koji su sprovodile Amerika i zemlje NATO.

Ona je ocenila da je su za NATO rutina stotine specijalnih operacija, čiji je cilj mešanje u unutrašnje stvari suverenih država i promena političke agende.

- Tako da ovakve izjave državnog sekretara nisu ništa drugo do neuspešan pokušaj stvaranja ideološke baze za Samit demokratije. Ako su u Stejt departmentu odlučili da nađu agresore koji krše međunarodno pravo, onda partneri taj proces treba da započnu pred ogledalom, zaključila je Zaharova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike