Na pomolu nov sukob Bajdena i Putina: "Ne priznajem nikakve crvene linije"

04.12.2021

07:50

0

Predstojeći razgovor Putina i Bajdena povodom ovih aktuelnosti mogao bi da se održi već 7. decembra u formatu video-konferencije

Na pomolu nov sukob Bajdena i Putina: "Ne priznajem nikakve crvene linije"
Džo Bajden Vladimir Putin - Copyright Džozef Bajden i Vladimir Putin; Profimedia

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da ne prihvata „crvene linije“ o kojima govori ruski predsednik Vladimir Putin po pitanju situacije u Ukrajini.

- Neću da prihvatim ničije crvene linije. Mi odavno znamo o ruskim potezima i očekujem da ćemo imati dugačak razgovor - kazao je Bajden odgovarajući na pitanje novinara šta Amerika namerava da učini kako bi sprečila "invaziju" Rusije na Ukrajinu.

Ruski predsednik je sredinom prošlog meseca govorio o „crvenim linijama“ za Rusiju i u tom kontekstu naveo je, između ostalog, povećano prisustvo NATO-a u Ukrajini, ali i potencijalni ulazak te bivše sovjetske republike u sastav Alijanse.

Takođe je naveo i da su sve češće pojave da u blizini ruskih granica lete strateški bombarderi opremljeni „veoma ozbiljnim oružjem“ što, kako je rekao, takođe prelazi određene granice.

Inače, kako je juče saopštio Kremlj, predstojeći razgovor Putina i Bajdena mogao bi da se održi već 7. decembra u formatu video-konferencije.

Kako je potom pojasnio pomoćnik predsednika Jurij Ušakov, glavna tema će biti pitanje širenja NATO-a na Istok, kao i situacija vezana za raspoređivanje oružanih snaga SAD koje predstavljaju pretnju za Rusiju.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike