Nemačka presekla: Uvodi se karantin za nevakcinisane!

02.12.2021

14:22

0

Merkelova, Šolc i 16 lidera pokrajina dogovorili su se oko novih koraka

Nemačka presekla: Uvodi se karantin za nevakcinisane!
Profimedia - Copyright Bundestag; Profimedia

Nemačka je donela odluku da pooštri ograničenja u borbi protiv koronavirusa i da uvede obavezni karantin, takozvani "lokdaun" za one koji se nisu vakcinisali protiv koronavirusa.

Ubuduće osobe koje nisu primile vakcinu neće moći da pristupe neneophodnim prodavnicama, restoranima, mestima na kojima se održavaju kulturni i rekreativni sadržaji, objavila je odlazeća kancelarka Angela Merkel.

Novi koraci su saopšteni javnosti nakon što su se Merkelova, njen naslednik Olaf Šolc i lideri 16 pokrajina sastali kako bi diskutovali o tome.

Potvrđeno je i da će nacrt zakona o obaveznoj vakcinaciji, koji Šolc podržava, biti podnet parlamentu u februaru ili martu 2022. godine. Do tada će na snazi biti postojeće epidemiološke mere.

Odluka o ovome došla je nakon višednevnog skoka brojeva novozaraženih i pošto je Nemačka prošle nedelje premašila broj od 100.000 preminulih od koronavirusa od početka pandemije.

Pominjalo se i uvođenje obavezne vakcinacije, ali zvanična odluka o tome još nije doneta, iako mogućnost da Nemačka krene putem koji je odabrala Austrija nije potpuno isključena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike