Budući kancelar podržava ideju: Šolc planira da uvede obaveznu vakcinaciju u Nemačkoj

30.11.2021

17:02

0

Broj novih dnevnih slučajeva u protekla 24 sata blago je porastao u odnosu na prošlu nedelju, na 45.753, a zabeleženo je još 388 smrtnih slučajeva, što je najveća dnevna brojka od početka marta

Budući kancelar podržava ideju: Šolc planira da uvede obaveznu vakcinaciju u Nemačkoj
Tan2021-11-27_121646543_0 - Copyright Tanjug/Frank Rumpenhorst/dpa via AP

Lider Socijaldemokratske partije Nemačke Olaf Šolc, koji bi uskoro trebalo da preuzme funkciju kancelara, podržava inicijativu da vakcinacija protiv kovida 19 bude obavezna i da se nevakcinisanima zabrani ulazak prodavnice, naveli su danas neimenovani izvori.

Šolc i odlazeća kancelarka Angela Merkel sastali su se danas sa regionalnim liderima kako bi razgovarali o tome kako bi trebalo da se reaguje na porast broja infekciranih u četvrtom talasu pandemije.

Prema izvorima upoznatim sa razgovorima, Šolc je na sastanku rekao da se zalaže za međustranačku inicijativu da vakcine postanu obavezne, uz nadu da bi to moglo da se primeni do kraja februara, prenosi agencija Rojters.

Susedna Austrija, koja poput Nemačke ima relativno nisku stopu vakcinacije u poređenju sa ostatkom zapadne Evrope, ranije ovog meseca objavila je planove da vakcine postanu obavezne od februara.

Šolc se takođe zalaze za to da prodavnice koje nisu od suštinske važnosti zahtevaju od kupaca da pokažu dokaz o vakcinaciji ili oporavku od kovida 19, navode isti izvori.

Olaf Šolc; Tanjug/Frank Rumpenhorst/dpa via AP
 

Nemački "Institut za zarazne bolesti Robert Koh" izvestio je danas da su u proteklih nedelju dana zaražene 452,2 osobe na 100.000 ljudi, što je neznatno manje u odnosu na jučerašnjih 452,4. To je bio prvi pad od početka novembra.

Uprkos tome, broj novih dnevnih slučajeva u protekla 24 sata blago je porastao u odnosu na prošlu nedelju, na 45.753, a zabeleženo je još 388 smrtnih slučajeva, što je najveća dnevna brojka od početka marta.

Time je ukupan broj umrlih u Nemačkoj od početka pandemije porastao na 101.344.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike