Zelenski tvrdi da se u Ukrajini sprema državni udar: Dobio sam informacije da će se to desiti 1. i 2. decembra

26.11.2021

14:51

0

Osvrnuo se i na navodno gomilanje ruske vojske u blizini granice

Zelenski tvrdi da se u Ukrajini sprema državni udar: Dobio sam informacije da će se to desiti 1. i 2. decembra
Tan2021-11-26_132254674_1 - Copyright Ukrainian Presidential Press Office via AP

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski saopštio je danas da je otkrio zaveru o pokušaju da se naredne nedelje izvede državni udar, što je saopštio na konferenciji za medije.

- Imamo izazove ne samo zbog Ruske Federacije i moguće eskalacije, nego imamo i velike unutrašnje izazove. Dobio sam informaciju da će se u našoj zemlji desiti državni udar 1. i 2. decembra - kazao je Zelenski.

On je izneo i detalje koji se odnose na pokušaj državnog udara, ali nije doveo Rusiju u vezu s tim.

U međuvremenu, zapadni mediji pišu da Rusija gomila snage u blizini granice s Ukrajinom, a Kijev, SAD i NATO izražavaju zabrinutost zbog mogućeg ruskog napada, što je Kremlj odbacio kao lažan i alarmantan nagoveštaj.

Zelenski je u vezi s tim ponovio da Ukrajina u potpunosti kontroliše svoje granice i da je potpuno spremna za svaku eskalaciju.

Ukrainian Presidential Press Office via AP
 

- Mogućnost rata velikih razmera sa Rusijom postoji, ali postoji i ogromna količina straha koji ističu razni mediji po ovom pitanju - naglasio je predsednik Ukrajine, preneo je TASS.

- Verujem da takva mogućnost postoji svaki dan, ali verujem u to da se izazivanje straha dešava danas. Želim da istaknem da postoji ogromna količina zastrašivanja od strane nekih medija u smislu da će sutra doći do rata - rekao je Zelenski na konferenciji za novinare.

Reagova i Rusija

Nedugo posle ovih tvrdnji reagovala je i Rusija. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da Moskva u tome ne učestvuje i da nikada ne radi takver stvari.

- Rusija nije planirala da se meša. Rusija uopšte nikada ne radi takve stvari - rekao je Peskov na molbu novinara na konferenciji za medije da prokomentariše tvrdnje Zelenskog.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike