Putin: Evropa je sama kriva za migrantsku krizu

14.11.2021

12:42

0

Predsednik Rusije je izrazio spremnost Moskve da olakša izbegličku krizu na belorusko-poljskoj granici

Putin: Evropa je sama kriva za migrantsku krizu
putin - Copyright Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin izjavio je da su evropske zemlje same stvorile uslove da stotine hiljada izbeglica krenu ka njima, a da sada pokušavaju da skinu sa sebe odgovornost za ono što se dešava.

Komentarišući izbegličku krizu na poljsko-beloruskoj granici, Putin je rekao da su evropske zemlje same krive za trenutno stanje.

- Rekao sam zbog čega: iz političkih, vojnih i ekonomskih razloga. Oni su sami stvorili uslove da hiljade i stotine hiljada ljudi krenu, a sada traže krivce i skidaju sa sebe odgovornost za događaje koji se dešavaju - istakao je Putin.

Predsednik Rusije je izrazio spremnost Moskve da olakša izbegličku krizu na belorusko-poljskoj granici koja je i granica Belorusije sa EU.

- Kada čujem optužbe na naš račun želim svima da poručim - bavite se svojim domaćim pitanjima, ali nemojte da pokušavate da ih prebacujete na druge jer je to u nadležnosti vaših organa. Ipak, mi smo spremni da damo svoj doprinos i pomognemo u rešavanju situacije - poručio je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin u intervjuu na TV Rusija 1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike