Nije mi to pomenuo! Putin o Lukašenkovim pretnjama Evropi: "Pričaću sa njim, možda je to o gasu rekao u afektu"

13.11.2021

16:56

0

Lukašenko zapretio je u četvrtak da će prekinuti tranzit gasa ka Evropi

Nije mi to pomenuo! Putin o Lukašenkovim pretnjama Evropi: "Pričaću sa njim, možda je to o gasu rekao u afektu"
Copyright Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ukoliko bi Belorusija odlučila da ispuni svoje pretnje u vezi sa isporukom gasa Evropi, to bi značilo kršenje ugovora koje ima sa Rusijom, rekao je predsednik Vladimir Putin.

Putin je rekao da će razgovarati sa Lukašenkom o njegovim pretnjama, ističući da postoji mogućnost da je beloruski predsednik to možda rekao u afektu.

- On to može, pretpostavljam, ali to ne bi bilo dobro. Pričaću sa njim, u slučaju da je to u besu izgovorio - rekao je Putin za ruski TV kanal Rossiya 1.

Putin je rekao i da sad prvi put čuje za Lukašenkove pretnje.

- Da budem iskren, ovo prvi put čujem. Sa njim sam se čuo dva puta u skorije vreme, nije mi to pomenuo, čak ni natuknuo - rekao je Putin.

Podsetimo, Aleksandar Lukašenko zapretio je u četvrtak da će prekinuti tranzit gasa ka Evropi, preko transnacionalnog gasovoda Jamal-Evropa, ako Evropska unija proširi sankcije Minsku.

- Mi snabdevamo Evropu grejanjem, a oni prete da će zatvoriti granicu. A šta ako mi zavrnemo ovde prirodni gas? Zato bih preporučio čelnicima Poljske, Litvanije i drugim praznoglavim pojedincima da razmisle pre nego što progovore - rekao je Lukašenko na sednici vlade.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike